22 Haziran 2021 Salı

Tayyip Erdoğan Muğla’yı parsel parsel satıyor

AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Resmi Gazetede yayımlanan kararlarla Muğla Bodrum’u parsel parsel satıyor. Son olarak Hazine adına kayıtlı Yalıkavak’taki 25 dönümlük arazi satışa çıkarıldı.

BOLD – Türkiye’nin turizm cenneti araziler Erdoğan’ın tek imzasıyla özelleştirilerek imara açılıyor. Daha önce yapılan satışlara yenisi eklendi. 3 Şubat 2021 tarihinde Erdoğan’ın kararıyla Bodrum Yalıkavak’taki 25 dönümlük arazi özelleştirme kapsamına alındı.

SATIŞ VE KİRALAMA YÖNTEMİ

22 Haziran 2021 tarihli Cumhurbaşkanı kararı ile aynı arazinin satışa çıkarılması kararlaştırıldı. Resmi Gazetede şu ifadeler yer aldı: “Satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri ya da birkaçının birlikte uygulanarak özelleştirilmesine”

ÇÖKÜLEN YALIKAVAK MARİNA’YA YAKIN

İşadamı Mansimov’un el konulan ve Mehmet Ağar ve oğlu AKP milletvekili Tolga Ağar’ın yönetiminde bulunduğu Yalıkavak Marina’ya yakın arazinin imar planında değişiklik yapıldı. Yeni imara göre araziye ticaret-konut alanı, otopark, park ve yol yapılabilecek.

İTİRAZLAR CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN REDDEDİLDİ

Yeni düzenlemeye yapılan itirazlar 21 Haziran’da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından reddedildi. Satışın önünü açan Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazetede yayımlandı.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/06/20210622-7.pdf

Tayyip Erdoğan Muğla’yı parsel parsel satıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder