23 Haziran 2021 Çarşamba

Türkiye’nin Z raporu

Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Saray’a kadar uzanan suç iddialarının üzerinden aylar geçti. Uluslararası suçları da ortaya döken Peker’in iddiaları dünya medyasının da gündeminde. Fakat iddialara konu olanlara hiçbir şey olmadı. Gazeteci ve bürokratlar işinin başında, Soylu hala bakan, Toklu hala hakim. Hürriyet, Kanal D ve CNN Türk için Ziraat’tan aldığı kredileri ödemediği ortaya çıkan Demirören hakkında ise herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı ise belli değil.

BOLD – Sedat Peker, 2 aydır Youtube kanalı ve sosyal medya hesaplarından, çeşitli siyasetçi, bakan, iş insanı, eski güvenlik görevlileri, bürokratlar, yargı mensupları ve gazetecilerle ilgili iddialarda bulunuyor.

Muhalefet partilerinden bu iddiaların araştırılması ve savcılığın harekete geçmesi çağrıları gelirken Özellikle Erdoğan, Peker’in suç örgütü lideri olmasına ve yurt dışında olmasına vurgu yaparak bu iddiaların ciddiye alınmaması gerektiğini söylüyor.

Erdoğan’ın grup toplantısında Sedat Peker’i ciddiye almadıklarını söylese de Peker’in açıkladığı isimlerin panik hali basına yansıyor. İddialara karşı iktidar partisi üyesi siyasiler de dahil muhataplarından haftalardır arka arkaya açıklamalar geliyor.

İddialarla ilgili 5 saat canlı yayın yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 17 Mayıs’ta da Peker hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ‘hakaret’ ve ‘iftira’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Sedat Peker, Soylu’yu Fetö yaftasıyla iş insanlarının malına çökme, uyuşturucu ticareti yapmakla suçladı. Soylu suç duyurusunda iddialar ile ilgili araştırma yapılmasını talep etti.

PEKER’E KORUMA

Sedat Peker’e koruma verilmesi skandalına da dönemin Emniyet Genel Müdürü, bugün AKP milletvekili olan Selami Altınok ile bugün Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan’ın adı karıştı.

10 BİN DOLAR ALAN SİYASİ

Sedat Peker’in videoları yayımlamaya başlamasının ardından en çok tartışılan konulardan biri de, kendisinden bir siyasetçinin her ay 10 bin dolar aldığına yönelik iddialar oldu. Bu iddiayı Peker değil, Süleyman Soylu dile getirdi.

Metin Külünk

Sedat Peker ise, “Ama öyle her ay giden 10 bin yok, seçim zamanı geldiğinde arabasına para bırakırdım. Daha çoğunu verdim. 10 bin değil, 150 bin değil daha fazlasını verdim” diye açıklama yaptı. AKP’li siyasetçinin Metin Külünk olduğu iddia edildi.  Külünk’ten konuya dair açıklama gelmedi.

ZİRAAT’IN ÖDENMEYEN KREDİSİ

Peker, Hürriyet ve CNN Türk’ü satın alan Yıldırım Demirören’in Ziraat Bankasından kullandığı 750 milyon dolarlık krediyi de ödemediğini ortaya döktü.

Peker’in açıklamaları, gazeteci olarak çalışan ve Soylu’ya yakın iki ismi de etkiledi. Önce Peker, bazı gazetecilerin Soylu ile arasında arabuluculuk yaptığını söyledi. Sonra bu isimlerin Hadi ve Süleyman Özışık kardeşler olduğu bazı haberlere yansıdı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de aynı iddiaları dile getirdi ancak Hadi Özışık haberleri yalanladı.

Ancak Özışık, Peker’in kendisiyle yaptığı görüntülü telefon konuşmasını kaydettiğini bilmiyordu. Peker, bu görüşmeyi yayımladıktan sonra Soylu, Hadi ve Süleyman Özışık’la ilgili suç duyurusunda bulundu. Bir gün sonra polis, Özışık kardeşlerin evlerinde ve işyerlerinde arama yaptı.

VEYİS ATEŞ VE PARAMOUNT OTEL

Soylu’nun hakkındaki iddialara yanıt için çıktığı Habertürk’teki yayınında moderatör olan Veyis Ateş’in İsmail Saymaz ve Merdan Yanardağ’ı manipüle ettiğini iddia eden Sedat Peker, Ateş’in ipini çekti.

Sezgin Baran Korkmaz’ın Soylu’nun uyarısıyla yurt dışına çıktığını iddia eden Peker, Korkmaz’ın ultra lüks Paramount adlı otelinde birçok hakim, savcı, emniyet müdür ve gazetecinin kaldığını öne sürdü. Veyis Ateş’in de ismini verdi. Korkmaz, Veyis Ateş’in kendisinden 10 milyon euro istediği ses kaydını paylaştı.

Bu videodan sonra Veyis Ateş, Habertürk’teki haber bültenlerini sunmadı, Ateş’in yıllık izinde olduğu duyuruldu. Daha sonra Ateş’in yüklü tazminatla iş akdine son verildiği öğrenildi.

BELEŞÇİ HAKİM

Peker, Baran Korkmaz’ın otelinde Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’nun da kaldığını ve son yıllarda “zenginleştiğini” iddia etti.

Toklu, Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) bir dilekçe de vererek kendisi hakkındaki iddiaların incelenmesini istedi. Bunun üzerine inceleme başlatıldı. Görev yeri değiştirilen Toklu, hakimliğe devam ediyor.

UYUŞTURUCU ROTASI VE YILDIRIMLAR

Peker’in eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın Venezuela’ya giderek ‘uyuşturucu trafiği için yeni rota aradığı iddiasını ortaya attığı gün, Binali Yıldırım, oğlunun TBMM Venezuela Dostluk Grubu’yla birlikte ülkeye gittiğini ve yanında Kovid-19 salgınında yardım amacıyla test kiti ve maske götürdüğünü söyledi.

İddia gündem olmaya devam edince Binali Yıldırım, “oğlunun iş imkanı olup olmadığını görmeye gittiğini” giderken de yanında bu malzemeleri götürdüğünü söyledi.

Binali Yıldırım’a yakın isimlerden AKP milletvekili Serkan Bayram, o güne ait gümrük kayıtlarında test kiti ve maske bulunmadığının haberleştirilmesinin ardından bir basın toplantısı düzenleyerek “Bir uçağın alabileceği yük kapasitesi bellidir. Yanında giderken hediyelik eşyalar vardır.1-2 koli maske, kit, hediyelik eşyalar, yanında giden gıda ihtiyaçları noktasında Türk Büyükelçiliğimizin çalışanları vardır. Türk vatandaşlarıyla bir araya geldik. Buradan kimseye ekmek çıkmaz” dedi.

SURİYE’YE GİDEN SİLAHLAR

Sedat Peker, Suriye’deki Türkmenlere gönderdiği yardımların içine SADAT’ın kurucusu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski danışmanı Adnan Tanrıverdi’nin silah yüklediği; Cumhurbaşkanı Danışmanı Metin Kıratlı’nın da buna dahil olduğu anlattı. Peker’in bu ifşası MİT Tırları iddialarını da doğrulamış oldu.

KİMSEYE BİRŞEY OLMADI

Mehmet Ağar ve Korkut Eken’in 90’lı yıllarda işledikleri suçlarla başlayan Sedat Peker’in ifşaları, İçişleri Bakanı Soylu, AKP’li milletvekilleri Tolga Ağar ve Metin Külünk, gazeteciler, yargı mensupları ve iş insanları, eski başbakan ve çocuklarıyla Saray’a kadar uzandı. Günün sonunda, Soylu hala bakan, milletvekilleri görevlerinin başında, Demirören gazete ve televizyonların sahibi, hakim Toklu hakim, gazeteciler ise gazeteci. Kara para otobanına dönen Paramount Otel’de bedava tatil yapan Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir de görevine devam ediyor.

Son Paramount beleşçisi

Türkiye’nin Z raporu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder