24 Haziran 2021 Perşembe

Kanal İstanbul Türkiye’yi ikiye böldü: Kim ne diyor?

Temeli 26 Haziran 2021 Cumartesi günü atılacak olan Kanal İstanbul, 2011 yılından bu yana tartışılıyor. Bilim insanları ekolojik dengeyi bozacağı ve depremlere sebep olacağı uyarısında bulunuyor. Çevreciler, Marmara Denizi’ni tehdit eden müsilaj benzeri vakaların artacağına dikkat çekiyor. Peki iktidar kanadı ve muhalefet partileri Kanal İstanbul için ne diyor?

BOLD ANALİZ – Cumhur İttifakı kötü giden ekonomiyi canlandırmak, artan işsizliği azaltmak için Kanal İstanbul’a sarıldı. İhaleyi alacak firmaların yine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakın müteahhitler olacağı belirtiliyor. Muhalefet partileri ise ‘Ya Kanal Ya İstanbul’ dediği projeyi önlemek için yemin etti.

İşte Kanal İstanbul görüşleri: 

  • AKP Lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: Cumhuriyet tarihimizin en önemli projelerinden olan Kanal İstanbul’un inşasına başlıyoruz. Kanal İstanbul’un depremi tetikleyeceğinden susuzluğa neden olacağı zırvalarıyla engellemeye çalışanlar var.
  • MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: 2011 yılı: ‘Güya yeni bir kanal açıyorlar, adına da ‘İstanbul Kanalı ve bu bir çılgın proje’ diyorlar. Bu, soygun düzenini çılgınca sürdürecek bir projedir. 2020 yılı: Kanal İstanbul’a karşı çıkan gayri millidir.
  • CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Kanal İstanbul ihalesine girmesin. İktidara geldiğimizde parasını vermeyeceğiz. İhaleyi alan ülkeyle de ilişkilerimizi keseceğiz.
  • İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Kanal İstanbul İstanbul’a ihanettir. İktidardakiler milletin değil 5 müteahhidin kasasını doldurmaya and içmiş. İktidardakiler milletin soluduğu havaya içtiği suya kast etmişler. Ama and olsun şart olsun ucube kanalı yapmalarına geçit vermeyeceğiz. Fatih’in İstanbul’un Boğazı’na o yağlı ilmeği geçirtmeyeceğiz.
  • HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Tamamıyla yandaşlara rant sağlama amacı taşıyan bu projeyi birçok şeyde olduğu gibi yerli-milli ilan ederek toplumu kamplaştırmanın, bölmenin aracı haline getirmeye çalışıyorlar. Halk istemiyorsa kimse yapamaz ancak halkın da bunu görünür kılması gerekir. İstanbul’u tümüyle bitirecek bu projenin halka rağmen yapılabileceğine inanmıyorum.
  • Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu: Bugün gerekli olan şey Kanal İstanbul’da ısrar etmek değil Kalan İstanbul’a sahip çıkmaktır. Gün, gökdelen sevdasından, beton ve asfalt ısrarından vazgeçip Uzungöl’e, İkizdere’ye, Saroz Körfezine, Salda Gölüne, Kaz dağlarına güzelim memleketimizin ağacına, suyuna, toprağına, tarihi ve doğal güzelliklerine hep birlikte sahip çıkma günüdür.
  • DEVA Partisi Lideri Ali Babacan: Tamamen rant gözlüğüyle baktığınız Kanal İstanbul Projesi’ndeki inadınızdan da artık vazgeçin. Bilim insanları endişelerini sürekli dillendiriyorlar, feryat ediyorlar.
  • Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Deprem fay hatları açısından büyük bir tehlikedir. Hep beraber Kanal İstanbul’a karşı direnmek zorundayız”

Kanal İstanbul Türkiye’yi ikiye böldü: Kim ne diyor? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder