26 Haziran 2021 Cumartesi

Diyanet TÜİK’in enflasyon rakamı gibi kurbanlık fiyatı açıkladı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet Vakfı aracılığı ile keseceğini açıkladığı kurbanlıkların fiyatlarını 1.125 lira olarak belirledi. İndirim marketlerde kurbanlık satış fiyatları 1.595 lira iken, kurbanlık pazarlarında ise küçükbaş kurbanlık fiyatları 1.800 liradan başlıyor. Diyanet’in yurt içinde uygun fiyata kurbanlığı nereden temin edip keseceği ise merak konusu oldu.

BOLD – Hükumetten gelen talep nedeniyle bu yıl fitre miktarını geçen yıla göre 1 lira artıran Diyanet, kurban fiyatlarında ise yüzde 15 artışa gitti. Bu fiyat bile piyasa rakamlarının çok gerisinde kalırken Diyanet’in yurt içinde keseceği kurbanlıkları nereden temin edeceği ise merak konusu oldu.

PAZARDA FİYATLAR 1800 LİRADAN BAŞLIYOR

Diyanet’in enflasyonu gizlemek için yaptığı fiyat açıklamaları kurumu zorda bıraktı. Resmi rakamlara göre üretici fiyatları yüzde 38 artarken Diyanet kurbanlık fiyatlarında tüketici fiyat artışının da altında bir oranda artışa gitti. Geçen yıl 975 lira olan yurt içi kurban kesim bedelleri, bu yıl yüzde 15.3’lük bir artışla 1.125 liraya çıkarıldı. Bu fiyat bile kurban pazarlarında 1800 liradan satışa çıkarılan küçükbaş kurbanlık fiyatlarının çok gerisinde kaldı.

MASA BAŞINDA FİYAT BELİRLİYORLAR

Diyanet’in açıkladığı kurbanlık fiyatlarına yetiştiricilerden de tepki geldi. Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, katıldığı TV5’de Emek ve Tarım programında kurbanlık ücretleri nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığına tepki gösterdi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından açıklanan vekaletle kurbanlık ücretlerini sert bir dille eleştiren Çelik, “Masa başında fiyat belirliyorlar. Bu fiyatlar gerçeği yansıtmamaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığının almış olduğu kurbanlık fiyatları bütün çiftçilerin, bütün yetiştiricilerin tepkisine yol açmıştır. Bu fiyatlar uzaktan yakından gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

 

George Floyd’u gözaltına alırken öldüren polise 22 yıl 6 ay hapis cezası

Diyanet TÜİK’in enflasyon rakamı gibi kurbanlık fiyatı açıkladı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder