31 Temmuz 2021 Cumartesi

15 Temmuz mağduru askeri öğrenciler, AİHM önünde eylem yaptı

15 Temmuz sonrası ordudan atılan askeri öğrenciler, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde eylem yaptı. Haksız bir yargılamaya maruz kaldıklarına dikkat çeken askeri öğrenciler, tutuklu olan devre arkadaşlarına özgürlük istedi.

BOLD – Avrupa’nın farklı şehirlerinden gelen eski askeri öğrenciler, Türkiye’de askeri okulların kapatılışının 5. yıl dönümü sebebiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde “tutuklu Harbiyeliler” için eylem yaptı.

HAKSIZ YARGILAMAYA MARUZ KALDILAR

Askeri öğrencilerin haksız bir yargılamaya maruz kaldığını belirten eylemciler, devre arkadaşlarına ait yüzükleri AİHM’in kapısına bıraktı. Öğrenciler, harbiyelileri hatırlatmak için 100’den fazla askeri öğrencinin fotoğrafını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin demir parmaklıklarına astı.

355 ASKERİ ÖĞRENCİYE MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

15 Temmuz’un ardından, müebbet hapis cezası alan askeri okul öğrencileri 2016’dan bu yana cezaevinde. 355 askeri öğrenciye “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” suçundan TCK 309/1 maddesi uyarınca müebbet hapis cezası verildi.

BM DERHAL TAHLİYELERİNİ İSTEDİ

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi Keyfi Tutukluluk Çalışma Grubu, geçen şubat ayında 15 Temmuz sonrası tutuklanan ve müebbet hapis cezası alan askeri öğrencilerin derhal tahliye edilmesi, zararlarının tanzimi ve sorumlular hakkında işlem yapılması yönünde karar verdi. Birleşmiş Milletler’in bu kararı uygulanmadı.

 

Ormanlar yanarken AKP talan yasası çıkarmış

15 Temmuz mağduru askeri öğrenciler, AİHM önünde eylem yaptı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder