27 Temmuz 2021 Salı

Tayyip Erdoğan ve Hulusi Akar’a YAŞ öncesi havada mesaj

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2013’ten bu yana birlikte yürüdüğü Ulusalcılar ile yol ayrımına geldi. Erdoğan’ın Yüksek Askeri Şura’da 2 bine yakın Ulusalcı askeri ordudan atması bekleniyor. Bu kararın alınacağı YAŞ’a günler kala Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a havada mesaj veriliyor.

BOLD ANALİZ – Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları gelecek hafta başında açıklanacak. Geçen yıl 45 dakika süren ve en hızlı YAŞ olarak tarihe geçen toplantı gibi bu yıl da kararların kısa süren bir toplantının ardından açıklanacağı bekleniyor. YAŞ’ta Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar’ın emekli edilmesi, ayrıca 2 bine yakın ulusalcı rütbeli askerin de ordudan ihraç edilmesi planlanıyor.

ACİL İNİŞ YAPTILAR

Ulusalcı ekibin tasfiye edileceği YAŞ’a günler kala önce AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sonra da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın bindikleri hava taşıtları acil iniş yapmak zorunda kaldı. Bu durum akıllara “bir mesaj mı verilmek istendi” sorularını getirdi. Geçen hafta Erdoğan’ın helikopteri hava muhalefeti nedeniyle Rize’ye zorunlu iniş yaptı. Dün de Antep’ten havalanan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın bulunduğu uçak Adana 10. Tanker Üs Komutanlığına inmek zorunda kaldı.

4 YILDA İKİ GENERAL KAZADA ŞEHİT OLDU

Geçen Mart ayında Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere havalandıktan sonra kaza kırıma uğrayıp Bitlis’te düşen helikopterde bulunan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş şehit oldu. Yine 31 Mayıs 2017 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan, içinde Tümgeneral Aydoğan Aydın ve 2 albayın da bulunduğu helikopter kalkıştan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak kaza kırıma uğradı. Kazada Aydın’la birlikte 13 asker şehit oldu.

“Susma anlat KHK’lı”

Tayyip Erdoğan ve Hulusi Akar’a YAŞ öncesi havada mesaj yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder