27 Temmuz 2021 Salı

Şimdi herkes söylüyor ama o 15 Temmuz’un failini 5 yıl önce açıklamıştı

15 Temmuz’un üzerinden 5 yıl geçti. O dönem herkes bunun bir kumpas olduğunu dile getirmeye korkarken Prof. Dr. Nurşen Mazıcı televizyon ekranlarından 15 Temmuz’un failinin AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğunu üstü kapalı olarak dile getirmişti. 

BOLD – AKP, 2013 sonrasında ortaklık kurduğu ve 15 Temmuz’u birlikte organize ettiği ortakları ile yol ayrımında. 15 Temmuz’da aktif rol alan organize suç örgütü lideri Sedat Peker başta olmak üzere birçok kişi o gece yaşananları artık dillendirmeye başladı. Bu açıklamalar sonrasında 15 Temmuz’un AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bir kurgusu olduğu ortaya çıktı.

“DARBE DEĞİL” DEDİ, PROGRAMDAN ATILDI

15 Temmuz’un Erdoğan’ın işi olduğunu ilk haykıran ise darbeden 10 gün sonra katıldığı bir televizyon programında açıklama yapan, kendisi de bir darbe uzmanı olan Prof. Dr. Nurşen Mazıcı. Mazıcı o gece yaptığı konuşma sonrası apar topar reklama gidildi ve bir daha televizyon kanallarındaki tartışma programlarına çağrılmadı. Başta YÖK olmak üzere çalıştığı Marmara Üniversitesi de kendisi hakkında soruşturma üstüne soruşturma başlattı.

OLAY KİME YARADI İSE FAİL ODUR

Doktora tezini dünyadaki darbeler üzerine yazdığını hatırlatan ve “Tankların önüne yollanan halkın canı en az Erdoğan’ın canı kadar değerlidir. Dünyada darbelere karşı olan liderler tankların karşısına halkları değil kendileri geçerler” diyen Mazıcı’nın o gece yaptığı konuşmadan satır başları şöyle.

  • Darbeye karşıyız ama kime yaradığını anlamazsak suçlusunu bulamayız.
  • 15 Temmuz askeri darbe değildir. Bu olay kime yaradı ise fail odur. Bu kimin işine yaradı, ona bakmak lazım.
  • Askeriyede emir komuta vardır. Emir gelir sokağa çıkılır emir gelir geri çekilir. Halk askerin önüne atılmamalıdır.
  • Darbeye karşı olmak AKP’nin yaptıkları ayıpları örtmek demek değildir, AKP’yi de eleştirmek de darbeyi desteklemek demek değildir.
  • O ölenlerin her birinin hayatı cumhurbaşkanı kadar değerlidir
15 TEMMUZ KİME YARADI?

Diğer ülkelerin inanmadığı AKP’nin 15 Temmuz senaryosu sonrası ilan edilen OHAL yapılan referandum ile AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlık Sistemi adı altında yönetimi büyük oranda tek elde toplamayı başardı. Ülkeyi istediği gibi yöneten ve bundan dolayı da soruşturulamayan Erdoğan için 15 Temmuz “Allah lütfu” haline dönüştü. 15 Temmuz sonrası muhalif şirketlere el konurken, muhalefet edecek basın kuruluşları kapatıldı. Yüzbinlerce kişi hapse gönderilirken muhalefet de 15 Temmuz gerçeklerini seslendirmeye çekinir hale geldi.

 

Çin ve Rus aşısı olanlara umre yok

Şimdi herkes söylüyor ama o 15 Temmuz’un failini 5 yıl önce açıklamıştı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder