29 Temmuz 2021 Perşembe

Pikniğe 8 uçakla gidenler orman yangınına dua gönderdi

Türkiye’nin güney hattı neredeyse baştan sona yangınlarla boğuşuyor. Bir türlü kontrol altına alınamayan yangınlar sonrası bakanlığın söndürme ihaleleri yine gündem oldu. Yerleşim yerlerine yaklaşan yangın için Marmaris’e sadece bir uçak ve dualarını gönderen Bakan Pakdermirli’ye piknik için Erdoğan ve beraberindekilerin 8 uçakla Kıbrıs’a yaptığı çıkarma hatırlatıldı. Vatandaşlar THK’nın hangarda yatan söndürme uçakları için de AKP’li yöneticileri suçladı.

BOLD – Antalya’nın Manavgat ilçesinden sonra sabahın erken saatlerinden itibaren Adana, Mersin, Bodrum ve Marmaris’ten de yangın haberleri gelmeye başladı.

GÜNEY SINIRI ALEV ALEV

Antalya’nın Manavgat ve Akseki ilçelerinde başlayan ve hızla yayılan yangınlarda 3 kişi hayatını kaybetti. 122 kişinin etkilendiği yangında çok sayıda ev boşaltıldı.

Adana’nın Kozan ilçesindeki yangın ise dün saat 19.45 sularında çıktı. Alevler rüzgarın etkisiyle büyüdü, 7 köy boşaltıldı. Birçok ev hasar gördü.

Mersin’de 3 ilçede yangın var. Aydıncık, Bozyazı ve Silifke ilçelerinde çıkan orman yangınları havadan ve karadan müdahalelerle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Muğla’nın Marmaris İçmeler girişindeki Siteler Mahallesi’nin hemen üst kısmında orman yangını başladı. Hızla büyüyen ve yerleşim yerleri ve otellere yaklaşık 100 metre yaklaşan alevlere ekipler, havadan ve karadan müdahale ediyor.

THK UÇAKLARI HANGARDA

AKP’nin 2019 yılında kayyım atadığı Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçakları yangında görev yapmadı. AKP’lilerin atandığı THK yönetimi yangın söndürme uçaklarını hangara çekti. İtfaiyelerin yetişemediği yangın hızla yayılınca Manavgat küle döndü.

BİR UÇAK VE DUA GÖNDERDİ

Bir türlü kontrol altına alınamayan yangınlar yüzünden yine söndürme çalışmaları ihaleleri gündem oldu.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “Marmaris’teki orman yangınına 30 arazöz, 5 helikopter, 1 uçakla müdahale ediyoruz” dedi. Dualarımız ormanın kahramanlarıyla” dedi.

Bakana gelen tepkilerde hangarda yatan Türk Hava Kurumu uçakları ve Erdoğan’a ait 13 uçak soruldu. Geçen sene Erdoğan ve beraberindekilerin Maraş’ta piknik yapmak için 8 uçakla Kıbrıs’a çıkarma yaptığını hatırlatan vatandaşlar milli servetler yanarken neden uçaklarla müdahale edilmediğini sordu.

ERDOĞAN’IN KAÇ UÇAĞI VAR?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başta olmak üzere iktidarın kullanımında kaç uçağın bulunduğu açıklanmıyor. Hiçbir resmi makam konuyu üzerine almak istemiyor. Açık kaynaklara göre VIP Filo havuzunda 13 uçak 3 helikopter var. Bunlardan en büyüğü yaklaşık 400 milyon değer biçilen ve Katar Emiri’nin hediye ettiği Boeing 747.

AKP uçakları hangara çekti yangın Manavgat’ı kül etti

 

Pikniğe 8 uçakla gidenler orman yangınına dua gönderdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder