28 Temmuz 2021 Çarşamba

Mültecilere suyu çok gören Bolu Belediye Başkanı Özcan’a soruşturma

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, mültecilerle ilgili söylemleri nedeniyle Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında, “görevi kötüye kullanma” ile “nefret ve ayrımcılık” suçlarından soruşturma başlattı.

BOLD – Göçmenlerle ilgili açıklamalarıyla gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında, “görevi kötüye kullanma” ile “nefret ve ayrımcılık” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

YABANCILARIN KULLANDIĞI SUYA 10 KAT ZAM

Bolu Belediye Başkanı Özcan, kentte yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların su ve katı atık vergilerine 10 kat zam yapılmasını belediye meclisinde gündeme getireceğini söyledi. Son açıklamasının ardından birçok kişi Özcan hakkında suç duyurusunda bulundu. Özcan’ın ifadelerine yönelik yapılan suç duyurularına ilişkin dilekçelerin işleme konulmasının ardından Özcan hakkında, “görevi kötüye kullanma” ile “nefret ve ayrımcılık” suçlarından Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

“BU MİSAFİRLİK UZADI, GİTSİNLER İSTİYORUZ”

Bolu Belediye Başkanı Özcan, “Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı ücretlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşıyla yabancı uyruklu vatandaş aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat katı atık vergisi ücretine zam yapacağız? Bunu niye yapıyoruz. Gitsinler istiyoruz. Bu misafirlik uzadı. Benim elimde yetki yok ki zorla, zabıtayla şehrin dışına bırakıp koyayım. Bir ara sınırlar açıldığında biz otobüsleri ücretsiz yapıp insan gönderdik. Şimdi de göndermeye hazırız. Gönderelim gitsin” demişti.

SÖZLERİNİ SAVUNDU, “YENİ ÖNLEMLER ALMAYA KARAR VERDİK”

Gelen tepkilerin üzerine yaptığı açıklamada da, “Geri adım atmayacağım fazlasını da yapacağım” diyen Özcan, “Arkadaş, yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. ‘İş yeri ruhsatı vermiyorum’ diyorsun gitmiyorlar. Biz yeni önlemler almaya karar verdik” dedi.

CHP’DEN DE TEPKİ GELDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın açıklamaları hakkında, “Su gibi temel bir yaşam hakkının bırakınız engellenmesi, bu konunun tartışmaya açılması dahi, parti politikalarımız ile taban tabana zıttır” dedi. Torun, “Özcan’ın yabancılar ile ilgili görüşleri kendisini bağlamaktadır” dedi. DW Türkçe’ye konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da göçmenlerin su faturalarına ve katı atık vergilerine 10 kat zam yapacağını açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a katılmadığını, o tür söylemleri kabul etmediğini söyledi.

Türkçe öğretmenliğinden bilgisayar programcılığına bir başarı hikayesi

Mültecilere suyu çok gören Bolu Belediye Başkanı Özcan’a soruşturma yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder