30 Temmuz 2021 Cuma

AKP yine halka IBAN verdi: Milletimiz cömerttir

Pandemi başlangıcında halka yardım yapmak yerine IBAN bilgileri paylaşan AKP hükumeti, Türkiye’nin dört bir yanında meydana gelen yangınlarda zarar görenler için de halktan yardım istedi.  Bu konuda açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Yardım hesabı açıldı, milletimiz cömerttir” dedi.

BOLD – Türkiye’nin 21 ilinde çıkan 63 yangından 21’ini söndürme çalışmaları devam ediyor. Antalya’nın Manavgat ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın ise yerleşim yerlerine sıçradı. Söndürme çalışmaları sürüyor. Bölgede bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, halka yardım için çağrıda bulundu.

UÇAKLAR UÇACAK DURUMDA DEĞİL

Manavgat’ta yangın bölgesinde yer alan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya’da ortak basın toplantısı düzenledi. Manavgat’taki yangında 34 mahallenin zarar gördüğünü belirten Pakdemirli, aktif olan tüm yangınlarda iyiye doğru bir gidiş olduğunu belirterek, yangınların 57’sinin kontrol altına alındığını söyledi. Pakdemirli, THK uçaklarının durumuyla ilgili ise, “Uçaklar uçacak durumda değil.” dedi.

HESAP AÇILDI, MİLLETİMİZ CÖMERTTİR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise vatandaşlardan yardım istedi. Çavuşoğlu, “Nakdi yardım yapmak isteyenler valiliğimiz ile temasa geçebilirler. Milletimiz cömerttir” dedi. Gerek Antalya’da gerekse Türkiye’nin her yerinden fidan yardımı, diğer taraftan ayni ve nakdi yardım göndermek için telefonlar geldiğini öne süren Çavuşoğlu, “Şu anda bünyesinde oluşturduğumuz merkezimiz sayesinde ve değişik kurumlarımızın ve Antalyalı hemşehrilerimizin verdiği destekler sayesinde ayni olarak herhangi bir ihtiyacımız yoktur. Aynı şekilde nakdi yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız da oldu. Talepte bulunanlar oldu. Bu amaçla valiliğimiz Antalya’da bir hesap açıyor. Bu hesabı da kendileri duyuracaktır. Duyarlı vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Milletimiz cömerttir. Elinden gelen desteği her zaman yapar” dedi.

SALGIN NEDENİYLE DE IBAN PAYLAŞILMIŞTI

Geçen yıl koronavirüsün Türkiye’de görülmeye başlamasının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dar gelirlilere ilave destek sağlamaya yönelik “Biz Bize Yeteriz” isimli kampanya başlattı. Kampanya için kamu bankalarında açılan hesap numaralarını ve IBAN’larını paylaşan Erdoğan, isteyenlerin de SMS göndererek bağış yapabileceğini duyurmuştu. Kampanya kapsamında 2 milyar 80 milyon lira toplandı. Diğer devletlerin aksine halktan para talep edilmesi büyük tepki çekmişti.

 

TMSF 350 milyon dolar değer biçilen Sürat Kargo’yu ‘adrese teslim’ sattı

AKP yine halka IBAN verdi: Milletimiz cömerttir yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder