29 Temmuz 2021 Perşembe

Yangın Bodrum’a da sıçradı: Antalya 3 can kaybı var

Antalya’nın Manavgat ve Akseki ilçelerinde başlayan ve hızla yayılan yangınlarda 3 kişi hayatını kaybetti. 122 kişinin etkilendiği yangında çok sayıda ev boşaltıldı. Manavgat’taki yangın kontrol altında alındı. Son olarak Bodrum’da da yangın başladı.

BOLD – Antalya’nın Manavgat ilçesinde Yeniköy, Kalemler, Sarılar, Bahçelievler ve Sorgun bölgesinde çıkan orman yangını ikinci gününde devam ediyor. Yangın nedeniyle birçok ev yanarken, bölgelerde tahliye işlemleri gerçekleştirildi. Yangında 3 kişi hayatını kaybetti. Yangından 122 kişi etkilendi, bazı evler boşaltıldı. 58 kişinin tedavileri ise devam ediyor.

YALNIZ YAŞAYAN YAŞLI EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Akseki’deki yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 3’e çıktığını duyurdu. Yangınla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, “Antalya Manavgat yangını kontrol altında ancak gece saatlerinde Akseki’de devam eden bir yangın var. Oymapınar Barajı’nda 10 kişinin mahsur kaldığı bilgisi var. Hayati tehlikeleri yok, restorancı oldukları tahmin ediliyor. Kepezbeleni boşaltırken evinde yalnız kalan 82 yaşındaki bir amcamız vefat etmiş durumda. Değirmenli Mahallesi Delioğlanlı mevkisinde ikamet eden Osman Gardaş ve Şehri Gardaş’ı da kaybettik. Başımız sağ olsun. Ailelerine ve sevenlerine sabırlar diliyorum” dedi.

EVLERİN YÜZDE 80’İ YANDI

Akseki Kaymakamı Volkan Hülür de “Yangın nedeniyle Kepezbeleni yolu kapandı, 13 kişi mahallede mahsur kaldı. İtfaiye, jandarma ekiplerimizin müdahalesiyle 12 kişi kurtarıldı. Dumandan etkilenen 82 yaşındaki Hasan Ali Yüksel maalesef yaşamını yitirdi. Mahalledeki evlerin yüzde 80’i de yanmış durumda” dedi. Hülür, devam eden yangın nedeniyle bazı evlerin boşaltıldığını kaydetti.

BÖYLE BİR FELAKET MANAVGAT TARİHİNDE GÖRÜLMÜŞ DEĞİL

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen turizm kentinin çok büyük bir orman yangını ile karşı karşıya olduğunu söyleyerek, “Çok çaresiziz. Kuvvetli fırtına yangının kontrol altına almasını zorlaştırıyor. Manavgat’ta çıkan yangın geceleyin köylere de sıçrayınca sabahleyin herkes güne çam yanığı kokusu ve dumanı ile uyandı. Nefes almada zorlandı. Bugün inşallah yangın kontrol altına alınır. Her taraftan yangın haberi gelmesi, hangi yangınla mücadele edeceğimiz noktasında zorluklar yaşıyoruz. Böylesi bir felaket Manavgat tarihinde görülmemiş bir durum” dedi.

4 YERDE ÇIKMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ, ACABA KUNDAKLAMA VAR MI?

Manavgat’taki orman yangınına dair incelemelerde bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yangından zarar gören vatandaşların yaralarını sarmak için, Mobil Aşevi’nin Evrenseki Mahallesinde yemek dağıtımına başladığını söyledi. Böyle bir yangının daha önce yaşanmadığını belirten Böcek, “Yangının 4 bölgede başlaması düşündürücü. 27 yıllık yöneticiyim, ben böyle bir yangın görmedim. 4 mahallemiz boşaltıldı. 10 mahallede kontrol altına almaya çalışıyoruz. 4 noktada birden yangın çıkması düşündürücü. Acaba kundaklama var mı? Bunu araştıracaklardır” dedi.

ADANA, MERSİN, OSMANİYE VE KAYSERİ’DE YANGIN

Antalya’nın yanı sıra Adana, Mersin, Osmaniye ve Kayseri’de de yangınlar sürüyor. Mersin’de 4 mahalle boşaltılırken, yangın yaklaşık 1000 hektar kadar alanı kül etti. Adana’daki yangını 186 arazöz, 744 personel, Mersin’deki yangınları 90 arazöz, 360 personel söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki başlayan ve yerleşim yerlerine sıçrayan yangında, evler ve bahçeler yandı. Çok sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvan telef oldu. Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde başlayan orman yangını kısa süre içerisinde büyüdü. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için çalışmaları sürüyor.

Son yangın ise Bodrum Güvercinlik’te başladı. Yangına dair fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı.

AİHM’den gelecek milyonlarca euroluk cezalardan korkan hükumet Keynes kartını sürdü

Yangın Bodrum’a da sıçradı: Antalya 3 can kaybı var yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder