30 Temmuz 2021 Cuma

Yangınlarda oklar hükumete döndü: Gündem mi değiştirilmek isteniyor?

Türkiye genelinde 71 noktada çıkan orman yangını “Yangınları nasıl çıktı?” sorusunu gündeme getirdi. Sosyal medyada, başta Afgan göçmenler olmak üzere birçok konuda sıkışan AKP iktidarının gündemi değiştirmek için yangınları çıkartmış olabileceği iddiası dile getirildi. “Yıllardır benzer şeyler oluyor. Gündem manipüle ediliyor. Bunlardan her şey beklenir” mesajları paylaşıldı. 

BOLD – Antalya Manavgat’ta başlayan ve kısa sürede 21 ilden gelen 71 yangın haberi Türkiye gündemine yerleşti.

5 kişinin öldüğü, binlerce hayvanın telef olduğu ve onbinlerce hektar ormanlık ve tarım arazilerinin yandığı yangınların faili olarak PKK suçlanıyor. Sosyal medyada ise yangınların gündem değiştirilmek için çıkarıldığına inanıyor.

ÇOK GÜZEL GÜNDEM DEĞİŞTİRİLİYOR

Sosyal medyada, yangınların gündem değiştirilmek için yapıldığını öne süren Ahmet Murat Topçu isimli hesap, “Çok güzel gündem değiştiriyorlar. Kimse bana bu yangınları şu bu çıkarıyor falan demesin. Seçim kazanmak için Ankara Garı’nda bombalar patlatanları onlarca insanına kıyanları gördü bu ülke” yorumu yaptı.

GÜNDEM DEĞİŞMESİ GEREKİYORDU SANIRIM

Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise, “Türkiye’de gündem değişmesi gerekiyordu sanırım bu kadar yerde aynı anda yangın çıktığına göre!” ifadesini kullandı. Başka biri ise, “Peker, Afganlılar, Suriyeliler, ekonomi veeee derken yangın! Sıradaki gündem ne? Birileri güzel gündem değiştirdi gündem mültecilerdi yangın oldu biz yangını konuşurken 7-8 milyon da Afgan gelir ülkeye yada getirilir” dedi.

BUNLARDAN HER ŞEY BEKLENİR YAZIKLAR OLSUN

S. Bulut isimli kullanıcı ise, “Yangın, mültecilerle ilgili gündem değiştirmek için de yapılmış olabilir diye düşünüyorum çünkü bunlardan her şey beklenir yazıklar olsun olan cennet vatanımıza oluyor” dedi.

GÜNDEM MANİPÜLE EDİLİYOR, CEPLER DOLUYOR

AKP yine halka IBAN verdi: Milletimiz cömerttir

Yangınlarda oklar hükumete döndü: Gündem mi değiştirilmek isteniyor? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder