26 Temmuz 2021 Pazartesi

İki lobi arasına sıkışan Erdoğan’ın tehlikeli oyunu

Erdoğan’ın sermaye ve silah lobileri ile ilişkisini yaptığı son analizde detaylarıyla anlatan gazeteci Erkam Tufan, Joe Biden sonrası yeni dünya düzeninde yer almak isteyen Erdoğan’ın tehlikeli oyunu anlattı.

BOLD – Uluslararası silah lobisinin Türkiye’de Erdoğan, Fidan, Akar gibi uzantılarıyla iktidarda olduğunu belirten Erkam Tufan, bu lobinin Kürt sorunu ile yıllardır Türkiye’den milyarlarca dolar para kazandığını anlattı.

Gazeteci Erkam Tufan’ın lobiler arasında sıkışan Erdoğan ile ilgili analizinden detaylar şöyle:

ERDOĞAN’I KORUDULAR

AKP’nin öncülük ettiği milliyetçi söylemlerle kangren haline getirilen Kürt sorununun, TSK ve PKK’ya silah satan silah lobisinin işine yaradı. 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarından Erdoğan’ı yine bu lobi kurtardı.

15 Temmuz ile silah lobilerinin Gülen Hareketini Erdoğan eliyle bitirmeye giriştiğini belirten Tufan, Erdoğan ve AKP’nin bu kavgada figüran olduğunu söyledi.

ERDOĞAN TARAF DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR

Sermaye lobisinin desteğiyle ABD Başkanlık koltuğuna oturan Joe Biden ise Erdoğan’a bedel ödetmek istiyor. Bu uluslar üstü sermaye ve silah ticareti yapan 2 lobi arasında sıkışan Erdoğan ise Biden’ın politikalarına dayanamamaktan korkuyor.

Dünyadaki siyasi konjonktüre uyum sağlamak isteyen Erdoğan, 28 Şubatçı generallere verilen cezanın onanması, Yargıtay’ın Bylock kararı gibi adımlarla saf değiştirmenin sinyallerini veriyor. Buna rağmen Erdoğan, silah lobisine sırtını dönerse kendisine ağır bedel ödetileceğini biliyor.

Erdoğan’ın zor bir sürece girdiğini ve saf değiştirmesinin sadece gidişinin şeklini belirleyeceğini söyleyen Tufan, Türkiye’nin geleceğini silah ve sermaye lobilerinin çatışmasının belirleyeceğini söyledi.

AB’nin Afgan mülteciler planı hazır, AKP ise muhalefet ile Suriyeli kavgasında: Gitseler ekonomi çöker

İki lobi arasına sıkışan Erdoğan’ın tehlikeli oyunu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder