30 Temmuz 2021 Cuma

Milli Eğitim Bakanı Selçuk istifa mı etti?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un istifa ettiği ve istifasının AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildiği öne sürüldü. Erdoğan’ın Yekta Saraç’ı YÖK Başkanlığından alması da MEB’de koltuk değişikliği olarak yorumlandı. Selçuk ise istifa iddialarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

BOLD – Kabinedeki en çok tepki çeken bakanların başında gelen Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk’un istifa ettiği ve istifasının kabul edildiği öne sürüldü. İstifa ile ilgili ne Selçuk’tan ne de Saray’dan bir açıklama gelmedi.

İDDİAYA YALANLAMA GELMEDİ

Sözcü Gazetesi yazarı Sultan Uçar gece yarısı saat 01:00’de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un istifa ettiği ve bu istifanın AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildiğini iddia etti. Ancak saat 03:00’te yayımlanan Resmi Gazetede, istifaya dair bir karar yer almadı. Resmi makamlardan istifa iddiasına ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken, iddiaya yalanlama da gelmedi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Eğitim sürecinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle sık sık eleştirilerin hedefi olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile ilgili gece yarısı ortaya atılan iddia ise kısa sürede gündem oldu. Selçuk’un istifa ettiğine dair iddiayı paylaşan sosyal medya kullanıcıları konuyla ilgili çok sayıda paylaşım yaparken, konu kısa sürede Twitter’da TT oldu.

EN SON İKİ GÜN ÖNCE PAYLAŞIM YAPTI

İstifa ettiği öne sürülen Selçuk’un sessizliği de dikkat çekiyor Bakan Selçuk sosyal medya hesabından en son iki gün önce paylaşım yaptı. Manavgat’ta başlayan orman yangınlarıyla ilgili yaptığı paylaşımda Selçuk, “Telafisi bir insan ömründen de fazla… Antalya #Manavgat’taki yangında yalnızca tabiatın kalbine değil, yüreklerimize de ateş düştü. “Can”ımız yandı. Yaralılarımıza acil şifalar, yangını kontrol altına alabilmek için canlarını ortaya koyan herkese güç kuvvet diliyorum” dedi.

 

TMSF 350 milyon dolar değer biçilen Sürat Kargo’yu ‘adrese teslim’ sattı

Milli Eğitim Bakanı Selçuk istifa mı etti? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder