27 Temmuz 2021 Salı

Tekbirle denize giren Suriyeliler ve mülteci tartışması: Provokasyon havası var

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın zam açıklaması sonrası doruğa çıkan mülteci tartışması siyasi liderler gibi sosyal medyayı da böldü. Özcan’ın istifasını isteyenlerle, başkana mültecilerin tatil görüntülerini paylaşarak destek olanlar da var. Mülteciler konusunda iktidar ve muhalefet cephesinden gün içinde çok farklı yeni açıklamalar geldi. Gazeteci Can Dündar, mülteci tartışmaları sonrası yaşanan gerginliği, “Tam provokasyon havası var” diye yorumladı.

BOLD – Taliban’ın Afganistan’daki ilerleyişi sonrası hızlanan göç dalgası her gün binlerce Afgan mültecinin sınırı geçmesine neden oldu.

AKIN AKIN GELİYORLAR

Gazeteci Ruşen Takva’nın Doğu sınırında kaydettiği ve sosyal medyada viral olan görüntüler son bir aydır tartışmalara neden oluyor.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın mültecilerin kullandığı su ve katı atık vergilerine 10 kat zam yapacağını açıklaması var olan mülteci tartışmasını doruğa çıkardı.

MÜLTECİLER SM’Yİ BÖLDÜ

Sosyal medyada Özcan’a destek kadar tepki de var. Özcan’ın kararlarının ırkçılık olduğunu savunanlar başkanın sosyal demokrat parti olan CHP’den istafa etmesi gerektiğini ileri sürerken, Özcan’a destek olanlar ise kalabalık bir mülteci grubunun Alanya sahilinde tekbirler eşliğine denize girdiği görüntüleri paylaşıyor.

MÜLTECİLER BEKA SORUNU

AKP’nin mülteci politikasına şiddetle karşı çıkan ve iktidara geldiğinde Suriyelileri ülkelerine gönderme sözü veren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Ülkemizin gerçek beka sorunu sığınmacı selidir” dedi.

TARTIŞMALARDAN AKP RAHATSIZ

Avrupa Birliği ile anlaşmaya hazırlanan AKP Hükumeti başta Suriyeliler olmak üzere mülteci konusunun tartışılmasına karşı çıkıyor. Mülteciler için Erdoğan’ın başdanışmanlarından Yasin Akay’ın “giderlerde ekonomi çöker” sözlerinin ardından Mehmet Özhaseki de “Bazı şehirlerde sanayiyi ayakta tutuyorlar” çıkışı geldi.

AB ÜLKELERİNİN BAKIŞI

Afgan mülteciler konusunda yeni bir mali hazırlık içerisinde olduğu açıklanan AB’li liderler, ülkelerindeki savaştan kaçan mülteciler için en uygun yerin Türkiye ve diğer bölge ülkeleri olduğu görüşünde.

Gazeteci Can Dündar, mülteci tartışmaları sonrası yaşanan gerginliği, “Tam bir provokasyon havası var” diye yorumladı.

 

“Susma anlat KHK’lı”

Tekbirle denize giren Suriyeliler ve mülteci tartışması: Provokasyon havası var yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder