30 Temmuz 2021 Cuma

Türkiye yanıyor: Erdoğan Saray’da THK Başkanı düğünde

Türkiye’de 28-30 Temmuz arasında 71 noktada ormanlardaki yangın yerleşim yerlerine kadar ulaşırken, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 2 gündür programı olmamasına rağmen bölgeye gitmedi. Türk Hava Kurumu’nun Kayyım Başkanı Cenap Aşcı da düğüne katıldığını açıkladı.

BOLD – Türkiye cayır cayır yanarken AKP hükumetinin orman yangınlarını söndürmekte yetersiz kalışı kamuoyunun tepkisini çekti.

Akdeniz ve Ege’de sahil yörelerinde çıkan yangın yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Manavgat’taki yangında 34 mahalle zarar görürken, Marmaris’te dün başlayan orman yangınında ise 1 kişi hayatını kaybetti. 1 fabrika, 27 ev, 1 araç, 16 çatı, 1 depo yandı. Mersin’de de 5 mahallede evler boşaltıldı.

Muğla’nın Milas ilçesinde çıkan yangında 80 hektarlık ormanlık alan kül oldu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangına 3 kiralık uçakla müdahale edildiğini belirtti. Pakdemirli, “Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok. İhaleye çıkıyoruz” dedi.

Sosyal medyada ise hükumete yeterli uçak bulunmaması nedeniyle yangınların büyüdüğü zamanında müdahale edilmediği eleştirisi yapıldı.

Çok sayıda ormanda yangının çıkmasının ardından AKP hükumetinden bakanlar bölgeye giderken, Erdoğan’ın sessizliği dikkat çekti.

ERDOĞAN SARAY’DA

Cumhurbaşkanlığının günlük programlarının açıklandığı sitede, Erdoğan’ın yangının çıktığı 28 ve 29 Temmuz’da hiçbir programının yer almaması dikkat çekti. Erdoğan’ın bugün ise İstanbul’da Gine Bissau Cumhurbaşkanı Cissoko Embalo ile görüşmesi var. Erdoğan, yangın, sel gibi doğal afetlerde kamuoyu önüne çıkmıyor. Erdoğan, Karadeniz’de sel felaketine uğrayan memleketi Rize’ye de Erzurum’da yaptığı mitingin ardından tam bir hafta sonra ziyaret etmişti. Erdoğan’ın iki gündür Saray’da programı olmamasına rağmen bölgeye gitmemesi tepki çekti. Erdoğan, yangı sırasında da ne bölgeye gitti ne de bir açıklama yaptı.

THK BAŞKANI: DÜĞÜNDEYİM

Yangınla ilgili hedefteki diğer bir kurum ise Türk Hava Kurumu oldu. CNN Türk’te canlı yayına katılan THK Kayyım heyeti başkanı Cenap Aşçı, yangınlar sırasında düğüne gittiğini söyledi. Aşçı, “Bu akşam özel bir durumum vardı. Çocukluğumdan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı, oraya gitmek zorunda kaldım” dedi. Aşçı’nın sözleri tepki çekti.

Türkiye yanıyor: Erdoğan Saray’da THK Başkanı düğünde yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder