29 Temmuz 2021 Perşembe

Voleybolcunun şortuna savaş açanlar camideki işkenceye neden sessiz?

Eski Albay Hüseyin Demirtaş’ın paylaştığı camide Mehmetçik’e işkence yapıldığına dair fotoğraf karesi büyük tepki topladı. Voleybolcuların şortuna savaş açan AKP’li din adamlarının sessizliğini eleştiren vatandaşlar, “o askerler bizim çocuklarımız” diyerek işkence yapanlara lanet okudu. Demirtaş’ın ‘Camide işkence caiz mi?” sorusu yönettiği Diyanet İşleri başkanları Ali Erbaş ve Mehmet Görmez’den henüz yanıt yok.

BOLD – 15 Temmuz’un ardından ihraç edilen eski Albay Hüseyin Demirtaş bir süredir gazeteci Ahmet Nesin’e karanlık gecenin detaylarını anlatıyor.

Demirtaş dün de 15 Temmuz’un sabahında camide işkence edilen yaralı bir askerin görüntüsünü paylaştı. Fotoğraf karesinde elleri arkadan kelepçeli, yüzü gözü şiş ve kanlar içinde olan asker gibi bir çok Mehmetçik’in de camide işkence sırasını beklediği görüldü.

Görüntüler büyük tepki topladı. Albay Hüseyin Demirtaş’ın görüntülere etiketleyerek ‘Camide işkence caiz mi?” sorusu yönettiği Diyanet İşleri başkanları Ali Erbaş ve Mehmet Görmez’den henüz yanıt gelmedi. Tokyo Olimpiyatlarındaki başarıdan başarı koşan Kadın A Milli Voleybol takımının şortunu diline dolayan AKP yanlısı gazeteci ve din adamlarının camide askere, suçu ne olursa olsun işkence yapılmasına sessiz kalması eleştirildi.

SUÇU NE OLURSA OLSUN

İşkence yapılan askerin suçlu olup olmadığının önemli olmadığını vurgulayan Ömer Yavuz adlı kullanıcı, “Voleybolcularin şortuna bakıp dinimize uygun değil diyen sözüm ona hoca geçinenler camide yapılan işkenceye diyecek bir sözünüz var mı acaba” ifadelerini kullandı.

CAMİDE İÇKİNİN FOTOĞRAFI YOK İŞKENCENİN İSE VAR

Erdoğan’ın Gezi’deki söylemlerine dikkat çeken Hacer Anlı Karaşal adlı kullanıcı da, “Camide içki içildiğinin fotoğrafı yok ama işkence edildiğinin var. Hesap vereceksiniz yargı önünde. Öyle kolay gitmek yok” dedi.

KİM BU ÇOCUĞU BU HALE GETİRDİ?

İşkence gören askerler için “bizim evlatlarımız” diyen Songül Bolbolcu ise şu sözleri sarf etti: “Kim bu çocuğu bu hale getirdi! Haksızlığa karşı sessiz sessiz kalan dilsiz şeytandır! Bunu bilen hiç bir müslüman sessiz kalamaz! Ama eğer ortada müslüman varsa tabii… 15 temmuz da da günahsız askerlerin boynunu kestiler. Oysaki oralara giden bizim askerimiz çocuklarımızdı.”

İşkencecilerin zamanın ruhuna aldandığını söyleyen Ahsen Nur Erdoğdu, “Allah kahretsin tüm işkencecileri. Bu modern dediğimiz çağda aldanan aptallar topluluğu. Aldandılar, çünkü geçici olan güçlerinin, kalıcı olduğunu sandılar. Rabbim ters yüz etsin onları” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’dan akılda kalanlar: Mehmetçik’e camide işkence

AİHM’nin kararı sonrası hükumetten ByLock’u kurtarma planı: Programın sahibi Keynes 5 yıl sonra tutuklandı

Voleybolcunun şortuna savaş açanlar camideki işkenceye neden sessiz? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder