31 Temmuz 2021 Cumartesi

Manavgat’taki yangın 4’ncü gününe girdi: 2 işçi hayatını kaybetti

Türkiye genelinde çıkan 98 yangından 88’i kontrol altına alınırken 10 yangını söndürme çalışmaları sürüyor. 28 Temmuz’da başlayan ve halen devam eden Antalya’nın Manavgat ilçesindeki orman yangınlarını söndürmeye çalışan iki işçinin cansız bedenlerine ulaşıldı. 

BOLD – Son üç gündür çıkan Türkiye genelinde çıkan 98 orman yangınından 88’i kontrol altına alındı. Antalya’nın Manavgat, Akseki ve Gazipaşa ilçelerinde, Adana’nın Pos ilçesinde, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, Muğla’nın Marmaris ve Köyceğiz ilçelerinde, Mersin’in ise Aydıncık ilçesinde bir Silifke ilçesinde ise iki yangını söndürme çalışmaları ise devam ediyor.

MANAVGAT ÜÇ GÜNDÜR YANIYOR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı paylaşımla 28-31 Temmuz tarihleri arasında çıkan 98 orman yangınının 88’ini kontrol altına aldıklarını söyledi. 10 yangını kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini belirten Pakdemirli’nin açıkladığı tabloya göre Adana’nın Pos, Osmaniye’nin Kadirli, Muğla’nın Marmaris ve Köyceğiz, Antalya’nın Manavgat, Akseki ve Gazipaşa, Mersin’in ise Aydıncık ilçesinde bir; Silifke ilçesinde ise iki yangın halen sürüyor. Pakdemirli, Adana’nın Kozan ilçesindeki yangının; Hatay’ın Kırıkhan ilçesi ile Muğla’nın Fethiye ilçesindeki yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

YANGINLARDA ÖLENLERİN SAYISI 5’E YÜKSELDİ

Manavgat’ta 4 gün önce başlayan orman yangını birçok mahallede etkisini sürdürüyor. Yangının etkili olduğu yerlerden Gebece Mahallesi ve Ahmetler Mahallesi’ndeki evler boşaltıldı. Gebece Mahallesi Güğlendibi Beloluk mevkiinde yangına müdahalede bulunan arazöz alevler arasında kalırken, arazözde görevli 4 kişilik yangın ekibinden 2 kişiye ulaşılamadı. Alevler arasından yaralı olarak çıkan araç sürücüsü Niyazi Iskarça ve yangın işçisi Ali Hüseyin Karakaya ambulansla Manavgat Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bölgede yapılan arama çalışmalarında Erdal Tokla ve Yaşar Cinbaş’ın yanan arazöz içerisinde cansız bedenlerine ulaşıldı. Yangınlarda ölenlerin sayısı ise 5’e yükseldi.

YANAN YERLER AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, orman yangınlarından etkilenen bölgeleri “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan ettiklerini duyurdu. Yangından etkilenen ve afet bölgesi ilan edilen yerler arasında Antalya’nın Manavgat, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa ilçelerinde yangından etkilenen tüm mahalleler; Mersin’in Aydıncık ve Silifke ilçelerinde yangından etkilenen tüm mahalleler; Osmaniye’nin merkez ve Kadirli ilçelerinde yangından etkilenen tüm mahalleler; Muğla’nın Marmaris, Bodrum, Milas, Köyceğiz ve Seydikemer ilçelerinde yangından etkilenen tüm mahalleler; Adana’nın Aladağ, İmamoğlu, Karaisalı ve Kozan ilçelerinde yangından etkilenen tüm mahalleler yer alıyor.

 

Konya’daki ırkçı saldırı göz göre göre geldi: Neden tedbir alınmadı?

Manavgat’taki yangın 4’ncü gününe girdi: 2 işçi hayatını kaybetti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder