29 Temmuz 2021 Perşembe

Askeri suçlara bakacak mahkemelere Hakimler Savcılar Kurulundan ayar

Hakimler ve Savcılar Kurulu, askeri suçlara ilişkin dava ve işlere hangi mahkemelerin bakacağını belirledi. Resmi Gazetede yayınlanan karara göre, Askeri Ceza Kanunu’nda düzenlenen suçlara ağır ceza mahkemeleri bakacak.

BOLD -HSK Birinci Dairesi, askeri suçlara ilişkin ihtisas mahkemelerini belirledi. HSK’nın kararı Resmi Gazetede yayınlandı.

Buna göre, 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu’nda düzenlenen ve ağır ceza mahkemesinin görev alanına giren Birinci Kısım Üçüncü Bap Birinci Faslında düzenlenen suçlara tek ağır ceza mahkemesinin bulunduğu il merkezlerinde bu mahkemeler bakacak. Birden fazla ağır ceza mahkemesinin bulunduğu il merkezlerinde 2 nolu ağır ceza mahkemeleri, Diyarbakır’da 4’üncü ve 5’inci, İstanbul’da ise 13’üncü ve 14’üncü ağır ceza mahkemeleri bu suçlarla ilgili davalara bakacak.

Birinci Kısım Üçüncü Bap Birinci Faslında düzenlenen suçlar dışındaki suçlara ilişkin açılacak davalara ise ağır ceza mahkemesinin tek dairesinin bulunduğu il merkezlerinde bu mahkemeler, birden fazla dairesinin bulunduğu il merkezlerinde 1 numaralı ağır ceza mahkemesi görevli olacak.

Asliye ceza mahkemesinin görev alanına giren suçlar yönünden açılacak davalarda ise asliye ceza mahkemesinin tek dairesinin bulunduğu il merkezlerinde bu mahkemeler, iki dairesinin bulunduğu il merkezlerinde 2 numaralı asliye ceza mahkemeleri, ikiden fazla dairesinin bulunduğu il merkezlerinde ise 3 numaralı asliye ceza mahkemeleri bakacak. Ankara’da ise 3’üncü, 51’inci ve 52’nci asliye ceza mahkemeleri davaları görecek.

15 Temmuz’dan akılda kalanlar: Mehmetçik’e camide işkence

Askeri suçlara bakacak mahkemelere Hakimler Savcılar Kurulundan ayar yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder