29 Temmuz 2021 Perşembe

“Konuşma vaktidir” deyip susan lider: Ahmet Davutoğlu

Türkiye tarihinin en kritik dönemlerinde AKP ve Erdoğan’ın en mahrem sırlarına vakıf olduğu düşünülen Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu’nu “Konuşma vaktidir” paylaşımına takipçilerinden “Artık konuş” tepkisi  geldi. Davutoğlu daha önce de AKP ve MHP’yi işaret ederek “Konuşursam insan içine çıkamazlar” demiş fakat konuşmamıştı.

BOLD – Uzun yıllar AKP kadrolarında yer alan eski Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin en kritik eşiklerden geçtiği dönemlerde Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık görevi yaptı. Davutoğlu, kamuoyundan çok şeyin saklandığı Çözüm Süreci, Suriye’de patlak veren iç savaş, Gezi Olayları, 17/25 Aralık Yolsuzluk operasyonları, 7 Haziran- 1 Kasım 2015 tarihleri arasındaki patlamalar sırasında bakanlar kurulunda bulunan bir isim. Haliyle AKP’yi en mahrem konularına vakıf olduğu düşünülüyor.

İNSAN İÇİNE ÇIKAMAZLAR

Ahmet Davutoğlu AKP’den ayrıldığı sırada kendisine yönelik AKP ve MHP’den gelen eleştirenlere “Terörle mücadele konusunda bizi bugün eleştirenler eski defterler açılırsa insan içine çıkamaz. İleride Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman, eminim en kritik dönemlerden biri 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki dönem olarak yazılacaktır” demişti. Bu sözlerinin ardından Davutoğlu, geri adım atarak Erdoğan ve AKP’nin 28 Şubatçı zihniyetin kontrolünde olduğunu iddia etti.

Gelecek Partisini kurarak muhalefet saflarına katılan Davutoğlu, bazı sırlara vakıf olmasına rağmen Erdoğan ve eski partisine yönelik kamuoyunun dikkatini çekecek bir muhaliflik sergileyemedi.

HESAP SORMA VAKTİ

Dün sosyal medya hesabından “konuşma vaktidir” diye paylaşım yapan Davutoğlu’na takipçileri de sessizliğinin nedenini sordu. Davutoğlu paylaşımıda şu ifadeleri kullandı: “Susmak değil, konuşmak vaktidir! Geri çekilmek değil, hesap sormak vaktidir! Gün Gelecek Vaktidir!”

HADİ KONUŞMA VAKTİ

Turgay Kemal Kıvanç adlı takipçisi Davutoğlu’na, “Ah be Ahmet Bey gerçekten konuşsanız. Siz bildiklerinizi anlatmazsanız millet vicdanında hep aklanmadan duracaksınız. Gerçekten anlatırsanız oyunuz da artacak bilin. Hadi konuşma vakti. Bakın göç, ekonomi, sosyal problemler, siyaset. Zeminimiz kayıyor altımızdan. Konuşun!” diyerek karşılık verdi.

Pikniğe 8 uçakla gidenler orman yangınına dua gönderdi

“Konuşma vaktidir” deyip susan lider: Ahmet Davutoğlu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder