29 Temmuz 2021 Perşembe

Akit ‘başörtüsü’ eleştirisi yaparken Kabataş yalanını itiraf etti

Yeni Akit gazetesi başörtüsünü çıkaran Elif Çakır’ı eleştirirken Kabataş’ın yalan olduğunu da itiraf etti. Yeni Akit, “Evrim geçirdi: Elif Çakır’ın Kabataş’tan sonra başörtüsü de yalan oldu” ifadelerini kullandı. AKP tarihinin en büyük yalanlarından biri tescillenmiş oldu.

BOLD – Cumhurbaşkanlığı Saray’ına ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesi, Gezi eylemleri sırasında Kabataş’ta bir kadına saldırıldığı yönündeki iddiaları gündeme getiren Karar gazetesi yazarı Elif Çakır’ı hedef aldı. Yeni Akit, Çakır’ı eleştirirken AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kendi yazarı Ali Karahasanoğlu’nu ve Kenan Alpay’ı da yalanlamış oldu.

AKİT ERDOĞAN’I DA YALANLAMIŞ OLDU

Kabataş 2013 yılında yaşanmıştı. Gezi eylemcilerinin Kabataş’ta başörtülü bir kadına saldırıldığı iddia edildi. O dönem Star gazetesi yazarı olan Elif Çakır, söz konusu saldırıya uğradığı iddia edilen kadınla Star gazetesinde bir röportaj yapmıştı.

BAŞÖRTÜLÜ BACIMA SALDIRDILAR

Dönemin Başbakan’ı Erdoğan, “Benim başörtülü kardeşlerime saldırdılar, camiye bira şişeleriyle girdiler” şeklindeki sözlerle savunmuştu. Yaptığı konuşmalarda ‘Önümüzdeki Cuma günü görüntüleri yayınlayacağım’ diyen Erdoğan’dan herhangi bir adım gelmedi. Söz konusu anlara ait görüntülerin ortaya çıkmasıyla herhangi bir saldırının olmadığı da ortaya çıktı.

ELİF ÇAKIR BAŞÖRTÜSÜNÜ ÇIKARDI

İddiayı gündeme getiren eski Star gazetesi yazarı, şimdinin Karar yazarı Elif Çakır, başörtüsünü çıkarmasının ardından Yeni Akit tarafından hedef alındı. Çakır’ı hedef alan haberi yapan Yeni Akit, Çakır’a “Evrim geçirdi: Elif Çakır’ın Kabataş’tan sonra başörtüsü de yalan oldu” ifadelerini kullandı.

DİLİNİZ KABA VİCDANINIZ TAŞ YAZISI DA BOŞA DÜŞTÜ

Kabataş yalanını savunan Akit yazarı Kenan Alpay  05 Mart 2015 tarihinde “Diliniz KABA, Vicdanınız TAŞ” başlıklı bir yazı kaleme almış; “Şunu iyi bilin: Bir asra yakın zamandır inancını, duygularını, kişiliğini, tercihlerini kamusal alan adına taciz ettiğiniz milyonlarca insanın vebalinden ‘Kabataş yalanmış’ ezberleriyle kurtulmak hiç mümkün değil. Be hey şaşkınlar! Kabataş’ın görüntüsü yoktu da yakıp yıktığınız araçların, iş yerlerinin, durakların da mı görüntüsü yoktu? Kabataş hadisesi kurgusaldı da yıllar boyunca üniversite kapılarının önünde, devlet dairelerinin kapılarında tesettürleri yüzünden ezdiğiniz, itip kaktığınız milyonlarca kadın da mı kurgusaldı? ” ifadelerini kullanmış ve Kabataş yalanını savunmaya devam etmişti.

Akit 29 Temmuz 2021 tarihi itibariyle Kabataş yalanını itiraf etmiş oldu.

 

Akit ‘başörtüsü’ eleştirisi yaparken Kabataş yalanını itiraf etti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder