26 Temmuz 2021 Pazartesi

Sekiz aylık hamile Huriye Acun’u 20 gündür hücrede tutuyorlar

Konya’da 20 gündür tek başına hücrede tutulan sekiz aylık hamile Huriye Acun, sezaryen olacağı günü bekliyor. Her gün acile kaldırılan 6 aylık hamile Arzu Nur Özkan ise üç aydır Bünyan Cezaevinde tutuluyor.

BOLD – 7 Temmuz’da tutuklanıp Konya E Tipi Cezaevine gönderilen Huriye Acun 20 gündür tek başına karantina hücresinde tutuluyor. 8. ayına hapiste giren Acun, bir ay sonra sezaryenle kızını dünyaya getirecek.

Eşinin tahliye edilmesi için sesini Twitter hesabından duyurmaya çalışan Huriye Acun’un eşi Uğur Acun, “Bugün eşimin hücrede 20. günü oldu. 1 ay kaldı doğuma. Sağlıklarını muhafaza için çok ağır ilaçlar kullanıyor eşim maalesef. Bu hafta Yargıtay’ın olumlu bir kararla özgürlüklerine kavuşturmasını bekliyoruz” dedi.

Kendisi de 53 ay cezaevinde kalan Uğur Acun, ilk çocukları Umut’un doğumunda da eşinin yanında olmadığını, eşi 6 aylık hamileyken tutuklandığını söyledi.

HAPİSTE ENFEKSİYON KAPTI

Hapiste enfeksiyon kapan ve erken doğum riski bulunan Huriye Acun, banyo gibi kişisel ihtiyaçlarını bile hücrenin tuvaletinde yapmak zorunda kalıyor. Aldığı ağır ilaçlar nedeniyle bebeğin zarar görmesinden endişe ediliyor. Cezaevi doktorunun da bebeğin sağlık durumu nedeniyle endişeli olduğu belirtiliyor.

Öte yandan 6 aylık hamile Arzu Nur Özkan da 9 Mart’tan bu yana hapiste. Edirne’de eşiyle birlikte gözaltına alınan Özkan, hamileliğinin son aylarını Kayseri Bünyan Cezaevinde geçiriyor. Geçen hafta ailesiyle görüşen Özkan, tansiyonunun 20’ye çıktığını ve her gün acile kaldırıldığını söylemişti.

Arzu Nur Özkan ve eşi Cihan Özkan.

7,5 aylık hamile Huriye Acun bir haftadır tek kişilik hücrede

6 aylık hamile tutuklu Arzu Nur Özkan: Her gün acile gidiyorum, tansiyonum 20!

Sekiz aylık hamile Huriye Acun’u 20 gündür hücrede tutuyorlar yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder