29 Temmuz 2021 Perşembe

Erdoğan yanan ülkeyi hangi ‘Saray’ından izliyor?

Milyarlarca lira zarara ve 3 cana mal olan ve 17 ilde başlayarak 7 ilde hala devam eden orman yangıları Türkiye’nin tek gündemi haline geldi. Yangın hakkında 2 gün boyunca sessizliğini koruyan Erdoğan’ın akşam saatlerinde yazılı açıklaması AA tarafından servis edildi. Ortalıkta görünmeyen Erdoğan’ın ülkedeki yangını Marmaris’teki yazlık Saray’ından izlediği yorumları yapıldı.

BOLD – Türkiye’de son 2 günde 17 ilde 58 orman yangını çıktı, 7 ildeki 20 yangının ise hala sürüyor. Adana, Osmaniye, Mersin, Kayseri, Antalya’nın ardından Marmaris ve Didim’den de alevler yükseldi. Muğla’da Bodrum sınırlarına yakın Güvercinlik’te ormanlık alanda çıkan yangın bir otele sıçradı. Otelin tedbir amaçlı tahliye edilmesinin ardından akşam saatlerinde yangın kontrol altına alındı.

CAN KAYBI DA YAŞANDI

Antalya’daki yangında ise 3 kişi hayatını kaybetti. Oymapınar Barajı’nda mahsur kalan 10 kişi de kurtarıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, şu ana kadar 34 mahallenin yangından etkilendiğini açıkladı. Mersin Silifke’deki yangın nedeniyle Antalya kara yolu bir süre ulaşıma kapatıldı.

BAKANDAN BİLGİLENDİRME

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medya hesabından bu yanlar ve müdahaleler hakkında bilgi paylaştı. Bu bilgilere göre,

“Türkiye geneli 28-29 Temmuz tarihlerinde 17 ilimizde toplam 58 orman yangını meydana geldi. Bu yangınların 38 tanesini kontrol altına alındı.”

“Adana, Antalya, Kayseri, Kütahya, Mersin, Muğla, Osmaniye olmak üzere 7 ilde toplam 20 yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.”

“Yangınları kontrol altına almak için; 2 İHA, 3 Uçak, 38 Helikopter, 1 İnsansız Helikopter, 680 Arazöz ve 4 bin personel görev yapıyor.”

Yangın hasarına dair bilgide paylaşan Pakdemirli ilk tespitlere göre, 150 büyükbaş, bin küçükbaşın telef olduğunu, 6 bin dekar tarım arazisi ve 500 dekar ağırlıklı muz serasının da zarar gördüğünü söyledi. Pakdemirli tespitlerin süreceğini açıkladı.

ERDOĞAN NEREDE?

Türkiye’nin güneyini 2 gündür adeta esir alan yangınlar bir türlü kontrol altına alınamıyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise sırra kadem bastı. Erdoğan’ın sessizliği sosyal medyada tepki çekti.

İki gün boyunca sessizliğini koruyan Erdoğan’ın yangınlarla ilgili yazılı açıklaması Anadolu Ajansı (AA) tarafından saat 20.30 sıraları yazılı olarak servis edildi.

AA’nın kısa haberinde şu ifadeler kullanıldı: “Cumhurbaşkanı Erdoğan, orman yangını yaşanan bölgede bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda görüşerek, yangınların kontrol altına alınmasına ilişkin yürütülen çalışmalar ve gelişmeler hakkında bilgi alıyor.

Yangın bölgesinde bulunan bakanlardan bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaraların sarılması için vatandaşların yanında olduklarını ifade etti.

Yangınlar sırasında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangından etkilenen bölgelerdeki halka geçmiş olsun temennilerini iletti.”

Sosyal medya ve sözlüklerde Erdoğan’ın ülkedeki yangını Marmaris’teki yazlık Saray’ından izlediği yorumları yapıldı. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise, Angola Cumhurbaşkanını ağırlayan Erdoğan’ın iyi görünmediği ve sağlık sorunu yaşıyor olabileceği yorumları yapıldı.

Pikniğe 8 uçakla gidenler orman yangınına dua gönderdi

Erdoğan yanan ülkeyi hangi ‘Saray’ından izliyor? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder