30 Temmuz 2021 Cuma

Ormanlar yanarken AKP’li Külünk Bakan Pardemirli’yi koyun keçi birliği seçimiyle tehdit etti

AKP MKYK üyesi Metin Külünk, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi koyun keçiyle tehdit etti. Türkiye’nin dört bir yanında orman yangınları yaşanırken Külünk, Bakan’dan İzmir Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğinin seçimini takip etmesini istedi. Külünk’ün dikkat çeken çağrısının altından ise kayyım düzeni çıktı.

BOLD ÖZEL – Suç örgütü lideri Sedat Peker’den her ay 10 bin dolar maaş aldığı ortaya çıkan AKP eski Milletvekili Metin Külünk ilginç bir tweet attı. Türkiye’yi yasa boğan orman yangınlarını umursamayan AKP MKYK üyesi Külünk, İzmir Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’ndeki seçimde Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’yi göreve çağırdı.

İZLİYORUZ MESAJI

Şahsi sosyal medya hesabından Tarım ve Orman Bakanı’na seslenen Külünk, “Sayın @bekirpakdemirli ümit ediyorum ki bugün denetiminize tabi olan İzmir damızlık koyun ve keçi yetiştiricileri birliğinin genel kurulunun tüm üyelerin demokratik şekilde katılımı ile gerçekleştirilecektir. Bu konuda ki hassasiyetinizin değerli olduğunu biliyoruz. İzliyoruz” mesajı attı.

KOYUN KEÇİ BİRLİĞİNDE KAYYIM KAVGASI

Orman yangınları köyleri küle çevirip vatandaşlar ölürken Külünk’ün koyun ve keçi birliğindeki seçimi bu kadar önemsemesinin altında kayyım kavgasının yattığı ortaya çıktı. Genel Kurul, kayyım dönemi sonrası yaşanan ilk seçim olması sebebiyle Külünk ve AKP tarafından birinci gündem maddesi yapıldı. AKP’ye yakın kadroların yönetime gelmesi için Tarım ve Orman Bakanı Pakdemir’linin devreye girmesi istendi.

2,5 YIL KAYYIM YÖNETMİŞTİ

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin 2017 yılında yaptığı genel kurulunu Cafer Gülpınar kazanmış, genel kurula itiraz eden eski başkan Özer Türer mahkeme kararıyla yönetime geri dönmüştü. 2,5 yıl sonra ise üst mahkeme seçimi kazandıktan sonra başkanlığı düşürülen Cafer Gülpınar’ı haklı bularak yeniden başkanlığa getirmişti.

KAYYIM DÖNEMİ İNCELENECEK

Bugün yapılacak Genel Kurul gündemine göre kayyım dönemi inceleneceği şu maddelerle açıklandı: “Kayyım heyeti zamanında ölüm, çıkış ve dilekçeler ile yapılan üyelikten çıkarma işlemlerinin karara bağlanması için Yönetim kuruluna yetki verilmesi, Birlik Ana Sözleşmesinin 7. Maddesi kapsamında ölüm, üyelikten çıkma ve Kayyım heyeti zamanı avukata icra olarak verilen üyelerin birlik borçlarının görüşülmesi için Yönetim kuruluna yetki verilmesi”

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın A takımı AKP MKYK’da yer alan Külünk’ün Almanya’da yasaklanan Osmanlı Germenleri ile fotoğrafları yayınlanmıştı.

TMSF 350 milyon dolar değer biçilen Sürat Kargo’yu ‘adrese teslim’ sattı

Ormanlar yanarken AKP’li Külünk Bakan Pardemirli’yi koyun keçi birliği seçimiyle tehdit etti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder