6 Eylül 2019 Cuma

3 yıllık hasret işte böyle bitti…

15 Temmuz’un ardından başlatılan Tenkil Süreci’nde Türkiye’yi terk etmek zorunda kalan Üsame Bulut, 3 yıl sonra eşi ve çocuklarına kavuştu. O anlar herkesi gözyaşlarına boğdu.

BOLD – ABD merkezli insan hakları örgütü Susturulmuş Türkiye’nin Savunucuları (Advocates of Silenced Turkey – AST), Bulut ailesiyle o anları ve yaşadıklarını konuştu. Üsame Bulut, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’yi terk etmek zorunda kaldı. Bulut, bir gece vakti anne ve babasını uykudan uyandırarak vedalaştı. Henüz 69 günlük olan en küçük oğlunu kundakta, diğer ikisini gözyaşları arasında bırakan acılı baba 3 yıl süren ayrılığı anlatırken duygularına hakim olmakta zorlandı.

SOSYAL ÖLÜME TERK EDİLDİK

Ayrılığın yükünü omuzlayan anne Hatice Bulut ise Türkiye’de adeta sosyal ölüme terk edildikleri 3 yılı anlattı. “Arkadaşlarım irtibatı kesti, akrabalarım telefonumu engelledi” diyen anne o günleri “yapayalnızdık” diyerek özetliyor.

KUNDAKTAYKEN BIRAKMIŞTI

Bulut ailesinin, 3 zorlu yılın ardından buluştuğu anlarda gözyaşları sel oldu. Havaalanında ailesini karşılayan baba Bulut ve yıllar sonra eşine kavuşan anne Hatice Bulut sarılarak uzun süre ağladı. Çocukların şaşkınlığı da kameralara yansıdı.

 

Baba Bulut, kundaktayken bırakıp 3 yaşındayken ilk defa kucaklayabildiği en küçük oğlunun uzun süre kendisine yaklaşmaya çekindiğini anlattı. Bulut ailesinin şimdi tek dileği parçalanmış tüm ailelerin en kısa sürede buluşması.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder