4 Eylül 2019 Çarşamba

Cezaevinde salgın hastalıktan 14 kişi öldü iddiası

İzmir Menemen Cezaevinde salgın hastalık başladığı, 14 kişinin öldüğü, koğuşların karantinaya alındığı iddiaları Meclis gündemine taşındı.

BOLD – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Menemen R Tipi Açık Cezaevi’nde salgın hastalık başladığına ve hijyenik olmayan şartlar ile çeşitli hastalıklardan dolayı son bir yılda 14 kişinin yaşamını yitirdiğine dair bilgiler geldiğini söyledi.

HÜKÜMLÜLER TUVALETLERDE YATMAK ZORUNDA KALIYOR

Sertel, Menemen R Tipi Açık Cezaevi’nde yaşananlarla ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Adalet Bakanı Addülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Sertel, “Menemen R Tipi Cezaevi ile ilgili çok vahim bilgilere ulaştım. Kapasitesinin üç katı mahkumun bulunduğu cezaevinde tutuklu ve hükümlüler tuvaletlerde, koridorlarda yatmak zorunda kalıyor. Kalabalıktan dolayı hijyenin sağlanamadığı, sağlıksız yemeklerin çıkarıldığı cezaevinde ismi açıklanmayan bir salgın hastalık başladığını ve şimdilik bir koğuşun karantinaya alındığı ifade ediliyor” dedi.

14 MAHKUM HAYATINI KAYBETTİ

Bakımsızlıktan, ihmalden ve buna benzer çeşitli sebeplerden dolayı 2019 yılı başından beri 14 mahkumun yaşamını yitirdiğini ifade eden Sertel, insanların orada cezasını çekmek için bulunduğunu ancak cezaevi koşullarından dolayı ölüme mahkum edildiğini söyledi. Sertel, Adalet Bakanlığı ve cezaevi yönetiminin bu olayları kamuoyundan gizlemek ve üzerini kapatmaya çalışmak yerine derhal müdahale etmesi gerektiğini kaydetti.

TUTUKLULARDAN GELEN ŞİKAYETLER AYNI

CHP İzmir Milletvekili Sertel, Türkiye genelinde çok sayıda cezaevinden mahkumların kendisine ulaştığını hatırlatarak, “İlk sordukları soru ‘Af ne zaman çıkacak’ oluyor ancak ardından cezaevi koşullarının kötülüğünden bahsediyorlar. Hemen hepsinden benzer şikayetler alıyorum. Birçok cezaevinde kapasitesinin üzerinde mahkum veya tutuklu var. 150 kişilik bölümde 450 kişinin kaldığı cezaevleri var. İnsanlar tuvaletlerde, koridorlarda yatıyor. Bazı mahkumlar ranzalarda sırayla nöbetleşe uyuyorlar. Menemen R Tipi Cezaevi’nde de kapasitesinin çok üzerinde mahkumun olduğu ifade ediliyor” dedi.

 

Üç yıldır hücrede tutulan bir akademisyen…

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder