7 Eylül 2019 Cumartesi

AKP’den CHP’ye geçen belediyelerde ortaya çıkarılan yolsuzlukların ardı arkası kesilmiyor

AKP’den CHP’ye geçen belediyelerde ortaya çıkarılan yolsuzluklara bir yenisi daha eklendi. Kırşehir Belediyesinin, kiraladığı 28 araç için bedellerinin tam 3.5 katı kira ödediği tespit edildi.

BOLD – Kırşehir’de AKP’li belediye döneminde temizlik ve çöp işleri için kullanılan 4 milyon TL bedelli toplam 28 aracın 1 yıllığına 14 milyon TL’ye kiralandığı ortaya çıktı.

AYNI ŞİRKET 19 YILDIR FAHİŞ FİYATTAN ARAÇ KİRALAMIŞ

Kırşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında CHP’li Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, araç alımında kullanılmak üzere banka kredisi çekmek için yetki istedi. Başkan Ekicioğlu, AKP’li eski Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci döneminde Kırşehir’in temizlik ve çöp işleri için bir şirketten araçların bedelinin 3,5 katına kiralandığını açıkladı. Aynı şirketin 19 yıldır Kırşehir Belediyesine çöp ve temizlik araçları kiraladığını da ifade etti.

4 MİLYONLUK ARAÇLAR 14 MİLYON TL’YE KİRALANMIŞ

Kırşehir Belediyesindeki israfı gözler önüne seren Ekicioğlu, “Yıllık bize 16-17 milyon TL’ye mal olan bir araç kiralama işi, araştırdık ve firmaya dedik ki, ‘elinizdeki bu araçları bize satın’. 5 milyon 800 bin Türk Lirası bize vadeli fiyat çıkardılar, peşin olursa 4 milyon TL’ye alabiliyoruz. 3 milyon TL de giderimiz olursa temizlik hizmetleri bize 7 milyon TL’ye mal oluyor. Yıllık 8 milyon kârımız oluyor arkadaşlar ve 1 yıl sonra da araçlar bize kalıyor” dedi.

“İstanbul Büyükşehirde Türkiye’ye örnek bir düzelme olacak”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder