4 Eylül 2019 Çarşamba

Amerika Türkiye’den güç bela kurtuldu

Basketbol Milli Takımı’nın ABD’yi elinden kaçırması Amerika ve Avrupa’da medyasında geniş yer buldu.

BOLD – Çin’de düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonasının en çekişmeli mücadelesi Türkiye ile Amerika arasında oynandı. Özellikle maçın son periyodu ve uzatma dakikaları final atmosferini aratmadı. Türkiye’nin 93-92 kaybettiği nefes kesen maç dünya basınında da geniş yer buldu.

ABD GÜÇ BELA KURTULDU

ABD’de de uzatmalarda gelen Türkiye galibiyeti şaşkınlıkla karşılandı. The Washington Post: “Milli takım Türkiye’den uzatmalarda güç bela kurtuldu” manşetini atarken, USA Today: “Birleşik Devletler Türkiye’yi uzatmalarda geçti” ifadelerini kullandı. The Wall Street of Journal: “ABD takımı derin bir nefes aldı. Türkiye 10 saniyede 4 serbest atış kaçırdı ve Amerikalılar galibiyet ile sahadan ayrıldı. Dünya sıralamasındaki 17. takım neredeyse ABD’yi yeniyordu” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN PANİK ATAĞI ABD’YE KAZANDIRDI

12 Dev Adam’ın performansı Avrupa basınında da yer aldı. İspanyol Marca gazetesi, “Türkiye düşük profilli rüya takımı elinden kaçırdı” ifadelerine yer verdi. AS gazetesi ise ay yıldızlıların son saniyelerde kaçırdığı serbest atışlara değinerek “Türkiye’nin panik atağı Amerika Birleşik Devletleri’ni kurtardı” manşetini öne çıkardı. Fransız L’Équipe gazetesi de heyecan dolu maçın haberini “Amerika Birleşik Devletleri Türkiye mucizesinden kurtuldu” başlığıyla okuyucularına sundu.

Türkiye, Dünya Kupası’ndaki ikinci maçında ABD’yi uzatmalarda 92-93 mağlup olarak mucizenin eşiğinden döndü. Uluslararası müsabakalarda 55 maçtır yenilmeyen ve Dünya Kupası’nda da 21 maç üst üste kazanan ABD takımı, milliler karşısında hiç beklemediği kadar zorlandı. Ay-Yıldızılı ekip hem normal sürede hem de uzatmalarda kazanması şansını elinde kaçırdı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder