4 Eylül 2019 Çarşamba

İstanbul ve Antalya barolarından Barolar Birliği’ne olağanüstü kongre çağrısı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan adli yıl açılışını boykot eden İstanbul ve Antalya baroları törene katılmasıyla tepki çeken Metin Feyzioğlu yönetiminin değişmesi için Barolar Birliği’ne olağanüstü genel kurul çağrısı yapacak.

BOLD – İstanbul Barosu’ndan yapılan açıklamada, olağanüstü genel kurul çağrısı konusunda TBB delegeleriyle toplantı kararı alındığı belirtildi.

Yeni adli yıl açılışının Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılmasını protesto eden ve törene katılmayan barolar davete katılan Türkiye Barolar Birliği (TBB) yönetiminin değişmesi için harekete geçti. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu TBB’nin olağanüstü genel kurula çağrılması için delegeleriyle toplantı kararı aldı.

İstanbul Barosu’nun konuya ilişkin internet sitesinde yaptığı açıklamada, “İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Türkiye Barolar Birliği’nin olağanüstü genel kurula çağrılması hususunda delegeleriyle toplantı kararı aldı” denildi.

‘OLUMLU BİR KARAR’

İstanbul Barosu’nun kararının ardından Antalya Barosu da bu kararı olumlu karşıladıklarını açıkladı. Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, aylar öncesinden bu çağrıyı yapan ilk baronun Antalya Barosu olduğunu ifade ederek, “Kararımızın arkasındayız. Dolayısıyla İstanbul’un bu çağrısını olumlu karşılıyoruz” dedi.

Disipline sevk ile Davutoğlu ve ekibinin kongre sürecinde faaliyet göstermesine engel

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder