5 Eylül 2019 Perşembe

Karamollaoğlu: KHK’lıların mağduriyetinin giderilmesi önceliğimizdir

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Kanun Hükmünde Kararname mağdurları başta olmak üzere ülkemizde mağdur edilen her kesimin mağduriyetlerinin giderilmesi öncelikli meselemizdir” dedi.

BOLD – Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, masum insanların ciddi hiçbir delil olmadan cezalandırılmasına seyirci kalamayacaklarının altını çizdi.

ADALET KURUMU ÇOK YARA ALDI

Karamollaoğlu, adalet kurumunun ülkede en çok yara alan yapılardan biri olduğunu vurgulayarak, Türkiye’de adalete olan güvenin artacağına dair bir kanaatin henüz toplumda oluşmadığını vurguladı. “Cumhurbaşkanı’nın, yoğun çabalarımızdan sonra adalet kelimesini gündeme taşımasını olumlu buluyorum” ifadelerini kullandı.

ADALET ÖÇ ALMA MEKANİZMASI DEĞİLDİR

Karamollaoğlu şunları dile getirdi: “İktidar yetkililerine bakın, sanki hakimmiş gibi ‘canına okurum senin’ diyor. Bir dakika yahu! Burası hukuk devleti. Sen bakan da olsan, başbakan da olsan, adaletin tepesinde de olsan böyle bir sözü söylemeye hakkın olmaz. Adalet öç alma mekanizması değildir. Hasmın bile hakkı gözetilmezse orada adaletten bahsedilmez. Adil olmayan devlet ayakta kalamaz.”

HZ ÖMER’İN HAYATINI İNCELEMELERİNİ TAVSİYE ETTİ

Mazlumun ezildiği ortamda huzur olmayacağını belirten Karamollaoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı Hazreti Ömer’in adaletinden bahsediyor. Ben de kendisine Hazreti Ömer’in hayatını incelemesini tavsiye ediyorum. Hazreti Ömer kayırmacılık yapmamıştır, devlet imkanlarından saray yapmamıştır, akrabalarına makam mevki vermemiştir, adaleti gözettiği için bir yahudinin hakkını müslümandan almaktan geri durmamıştır” dedi.

İKTİDAR ANLAYANA KADAR DOĞRULARI SÖYLEYECEĞİZ

Karamollaoğlu, “Hazreti Ömer, ‘Kenâr-ı Dicle’de bir kurt, aşırsa bir koyunu / Gelir de Adl-i İlâhî, sorar Ömer’den onu’ anlayışıyla devlet yönetmiştir. Esas olan Hz. Ömer’in devlet yönetimi anlayışını dillerimizden düşürmemek değil, onun gibi yaşayabilmektir. İktidar sözün doğrusunu söylemek değil, doğrusunu yapmaktır. Biz iktidara doğruyu anlatamıyoruz. Ama iktidar doğruyu anlayana kadar da söylemekten yorulmayacağımızı da belirtmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Siyasette ‘pejmürde’ tartışması büyüyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder