3 Eylül 2019 Salı

ABD’ye doğru ilerleyen Dorian Kasırgası Bahamalar’da 5 kişinin ölümüne neden oldu

Dorian Kasırgası’nın vurduğu Bahamalarda en az 5 kişi hayatını kaybetti. Şiddeti en yüksek fırtına kategorisi 5’e ulaşan kasırga, Atlas Okyanusu üzerinden Amerika’ya doğru ilerlemeye devam ediyor.

BOLD – Bahamaları vuran Dorian Kasırgası kuzeydoğudaki Abaco Adaları’nda can kayıplarına sebep oldu.Kasırga nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası Kızılhaç Örgütü, bölgedeki 13 bin evin hasar gördüğünü ve yıkıldığını açıkladı.

Atlas Okyanusu’nda bugüne kadar görülen en şiddetli ikinci kasırga olarak kayıtlara geçen Dorian, hızları saatte 270 kilometreye ulaşan sürekli rüzgarlar topluyor. Hafta sonundan bu yana Bahamalar’ı vuran kasırga, ardında büyük hasar bıraktı. Çatıları söken ve elektrik hatlarını koparan kasırga, evleri de sular altında bıraktı.

ABD’DE 1 MİLYON KİŞİ İÇİN TAHLİYE KARARI VERİLDİ

Kasırga, Bahamaları vurduğunda Kategori 5 seviyesindeydi. Pazartesi öğleden sonra ise şiddeti Kategori 4 seviyesine düştü ve hızı saatte 240 km olarak kaydedildi. ABD kıyılarında 1 milyon kişi için tahliye kararı verildi.

Merkezi Miami’de bulunan Ulusal Kasırga Merkezi, Dorian’ın Pazartesi ile Çarşamba günleri arasında Florida’ya yaklaşmasını bekliyor.

Eyaletin nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu üçüncü bölgesi ve Başkan Trump’ın golf tesisinin bulunduğu Mar-a-Lago’ya da ev sahipliği yapan Palm Beach County, kısmi zorunlu tahliye yapılan yerler arasında.

Trump, Pazar günü Ulusal Afet Dairesi FEMA’yı ziyaret ederek kasırgayla ilgili bilgi almıştı. Trump, bunun daha önceki kasırgaların hepsinden daha büyük olacak gibi göründüğünü söylemişti.

Florida’nın yanı sıra Güney Carolina ve Georgia eyaletlerinde de bazı bölgelerde tahliye emri verildi.

Yunanistan, 1500 sığınmacıyı Midilli Adası’ndan Selanik’e nakletti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder