4 Eylül 2019 Çarşamba

ABD’nin İran yaptırımlarını delen Türk işadamına 27 ay hapis cezası

ABD’nin Wisconsin eyaletinde iki yıldır yargılanan Türk işadamı Reşit Tavan, İran’a yönelik yaptırımları delmek suçlamasıyla 27 ay hapis cezasına çarptırıldı.

BOLD – Merkezi İstanbul’da bulunan Ramor Dış Ticaret ve İnşaat Yatırım Anonim Şirketi’nin sahibi Reşit Tavan’ın davası ABD’nin Wisconsin eyaletinin Milwaukee kentindeki federal mahkemede görüldü.

İRAN’IN YÜKSEK HIZLI HÜCUMBOT GELİŞTİRMESİNE YARDIMCI OLDU

Türk işadamı Reşit Tavan, İran donanması için 2013 ile 2015 yılları arasında ABD’den ekipman sağlamakla suçlanıyordu. Reşit Tavan, ABD’li yetkililerle görüşmek üzere gittiği Romanya’da 8 Haziran 2017’de tutuklanmıştı.

Tavan, İran’ın Gemi İnşaatı Şirketi Qeshm Madkandalou için denizcilik ekipmanı aldığını ve ABD’nin Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası’nı ihlal ettiği suçlamasını geçen Nisan ayında kabul etmişti.

Savcılık, mahkemeye Tavan’ın İran’a sağladığı dış motorlar, gemi aküleri ve deniz motorları ile İran’ın Gemi İnşaatı Şirketi Qeshm Madkandalou’nun yüksek hızlı füze hücumbotu geliştirmesine yardımcı olduğunu ortaya koyan deliller sundu. Bu hücumbotların İran Donanması için geliştirildiği kaydedildi.

TÜRK VATANDAŞI FULYA KALAFATOĞLU KAÇAK DURUMDA

Federal hakim, yaptırımların bu şekilde ihlal edilmesinin ABD’nin ulusal güvenliğine ciddi bir tehdit olduğunu vurguladı.

Bu arada aynı suçlamayla karşı karşıya olan Türk vatandaşı Fulya Kalafatoğlu ise kaçak durumda bulunuyor.

Suriye Demokratik Güçleri: Türkiye sınırındaki askeri tahkimatları kaldıracağız

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder