4 Eylül 2019 Çarşamba

Kılıçdaroğlu: Şuan bir Saray devleti var, bir de Türkiye Cumhuriyeti devleti

Partili Cumhurbaşkanlığı ve kuvvetler ayrığı sorunlarına değinen Kılıçdaroğlu: ”Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. Öyle bir organ şuan Türkiye’de yok. Bir Saray devleti, bir de Türkiye Cumhuriyeti devleti var”

BOLD- Sivas’ta yapılan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis toplantısında konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Hükumete kriz ve kaostan çıkış için 5 temel öneride bulundu.

TÜRKİYE’NİN SİGORTASI YOK

Önerilerinin başında ‘Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı’ diyen Kılıçdaroğlu, ”Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. Öyle bir organ şu an Türkiye’de yok. Koskoca Türkiye’nin sigortası yok. Atatürk’e verilmemiş yetkiler 21. yüzyılda bir kişiye verilmiş. 1920′ de yayınladığı aynı bildiriyi bugün yayınlayamayan aciz bir meclis var” şeklinde konuştu.

İKİ DEVLET VAR; SARAY DEVLETİ, T.C DEVLETİ

İkinci önerisinde ‘Güçler ayrılığı ilkesi’ne vurgu yapan Kılıçdaoğlu, ”Kontrolsüz güç güç değildir. Güç yasama, yürütme ve yargıyla denetleniyor. Şu anda iki devlet var, bir Saray devleti bir de Türkiye Cumhuriyeti devleti. Saray’da ayrı bir Dışişleri, Hazine, İçişleri Bakanı var” dedi. Kılıçdaroğlu yargının da siyasilerin tutumuna göre karar verdiğinin altını çizdi.

EKONOMİK SOSYAL KONSEYİ TOPLA

Son üç önerisinde ekonomik sorunlar ve şeffaflık üzerinde duran Kılıçdaroğlu milleti vuran krizin Saray’ı etkilemediğini söyledi. Krizin önlenmesi için halkın ve sanayicinin sorunlarının dinlenmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu; anayasal bir kurum olan Ekonomik Sosyal Konseyin bir an önce toplanmalı dedi. Kılıçdaroğlu, son olarak da halka fatura edilen dolar bazında verilen kur garantili ihalelerin Türk Lirasına çevrilmesi gerektiğini söyledi.

Soylu’ya çok sert ‘pejmürde’ yanıtı: ‘Sahibi sus deyince susan Süleyman’

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder