7 Eylül 2019 Cumartesi

Çorlu tren faciasında bir skandal daha: Delilleri onlar topladı!

25 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu tren faciasında bir skandal daha yaşandı. Polisin toplaması gereken delillerin sanıklar tarafından topladığı ortaya çıktı.

BOLD – Tekirdağ Çorlu’da 8 Temmuz 2018’deki tren kazasında 25 kişi öldü, 317 kişi yaralandı. Kazaya ilişkin açılan dava 3 Temmuz’da Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. Polisin aileleri darp ettiği ilk duruşmada mahkeme heyeti tarafsızlığından şüphe duyulduğu gerekçesiyle dosyadan çekildi.

Gazete Duvar’dan Sekan Alan’ın haberine göre, bir üst mahkeme olan Çorlu 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi ise yaptığı inceleme sonrası dosyadan çekilmeyi gerektirecek herhangi bir sebep olmadığına hükmetti. Dava yeniden 1’nci Ağır Ceza Mahkemesine verildi.

AVUKAT SINIRLAMASI

Bunun üzerine dosyayı tekrar değerlendiren 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi bir ara karar verdi. İddianamede yer alan mağdur/müşteki ve dosyaya ibraz edilen yetki belgelerinde isimleri yazılı avukat sayısının çokluğunu gerekçe göstererek her bir müşteki için 3 avukat sınırı getirdi.

Davanın avukatlarından Mürsel Ünder, kazanın gerçekleştiği ilk andan bugüne gerçek bir soruşturma yapılmadığını söyledi. İkinci duruşmada mahkeme heyetine yapacakları beyanlara ilişkin şunları söyledi:

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

“Çorlu tren katliamı dosyasında baş şüpheliler Devlet Demir Yolları Genel Müdüründen en alt düzeye kadar silsile şeklinde ilerliyor. Ulaştırma Bakanı da dahil TCDD’nin her aşamasındaki kişinin çok ciddi ihmali ve kasıtlı eksikliklerinin olduğunu düşünüyoruz. Bugüne kadar bunların hiçbiri dikkate alınmadı, gerçek bir soruşturma yapılmadı. Deliler karartıldı. Bugüne kadar tüm aşamalar TCDD ile işbirliği ile yapıldı. Kolluğun, polisin yapması gereken araştırmalar, delil toplamalar, bizzat TCDD tarafından, hatta sanıklar tarafından yerine getirildi. Biz bunu teşhir edeceğiz. Gerçek sorumluların tespit edilip yargılanmasını talep edeceğiz. Mücadelemiz ve çabamız sürecek.”

Çorlu davasının ikinci duruşması 10 Eylül 2019 Salı günü saat 09.00’da yine 1’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

KHK’lılara ‘harekete geçin’ çağrısı: “Karşımızda bir hukuk devleti varmışçasına davranmalıyız!”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder