5 Eylül 2019 Perşembe

Ege’deki nehirlerde kirlilikten balık kalmadı

AKP’li eski Bakan Veysel Eroğlu’nun “2012 yılında Gediz Nehri’nde balık tutacağız” sözü artık hayal oldu. Kirlilik nedeniyle Küçük Menderes ve Gediz nehirlerinde balık sayıları hızla azalıyor.

BOLD – Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Küçük Menderes Havzası’nda ciddi boyutlara ulaşan kirliliği gündeme getirdi. “Küçük Menderes Havzası çığlık atıyor” diyen Selçuk Belediye Başkanı Sengel’in haklı feryadını CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Meclise taşıdı.

NEHİRLER NE ZAMAN TEMİZLENECEK?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Atila Sertel, Küçük Menderes ve Gediz Nehirlerinin ne zaman temizleneceğini sordu. Daha önce Gediz Nehri ile ilgili de eski Bakan Veysel Eroğlu’na birkaç kez çağrıda bulunan, Mecliste söz alan Sertel, “İzmir’in dağlarından yağ, ovalarından bal akıyordu ancak nehirlerimizde ve çevresinde oluşan ciddi kirlilik nedeniyle bereketli topraklar can çekişiyor şimdi. Eski Bakan Veysel Eroğlu ‘2012 yılında Gediz Nehri’nde balık tutacağız’ diye söz vermişti. O sözün üzerinden 7 yıl geçti, bakan değişti ama Gediz ve Küçük Menderes’in kirliliği değişmedi” dedi.

TUTMAYI BIRAKIN ARTIK BALIKLAR ÖLÜYOR

Sertel, “Gediz ve Küçük Menderes Nehri, bu topraklara binlerce yıldır hayat veriyor. Bu topraklar Batı Anadolu’nun tarım ambarıdır, sebze-meyve bahçesidir. Gediz ve Küçük Menderes’in suladığı bu topraklardan yetişen ürünleri de milyonlarca insan tüketiyor. Ancak hem Gediz Nehri’nde hem de Küçük Menderes’te bahar aylarında başlayan kirlilik yaz had safhaya ulaşmaktadır. Kirlilik nedeniyle bırakın balık tutmayı yaşayan balıklar da ölüyor. Tarım ürünleri zehirleniyor” dedi.

Kanser hastası tutuklu Özgür Doğan’a “cezaevinde kalamaz” raporu verildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder