7 Eylül 2019 Cumartesi

Tank fabrikasıyla ilgili Erdoğan imzalı ‘gizli kararname’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tank palet fabrikası hakkında ikinci bir kararname imzaladığını ancak kamuoyundan gizlediğini ileri sürdü. Erdoğan’a resmi gazetede yayınla çağrısı yaptı.

BOLD – Aydın’daki Kurtuluş Günü programında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tank palet fabrikasının satışına ilişkin olarak yeni bir iddia gündeme getirdi.

KATAR ORDUSUNA PEŞKEŞ ÇEKTİLER

Kılıçdaroğlu, “Kalktılar tank palet fabrikasını Katar ordusuna peşkeş çektiler. Hadi fabrikaları sattın, ya bir devlet kendi silah fabrikasını başka bir orduya verir mi? Yok dediler öyle bir şey. Resmi Gazete’yi gösterdim, bir şey diyemediler. Şimdi ikinci bir kararname daha var, onu gizliyorlar. Katar ordusuna verdiler. İmzaladığın ikinci kararı da Resmi Gazete’de yayımla. Çünkü o tank palet fabrikası bu milletin vergileriyle kuruldu. Neden gizliyorsunuz milletten?”

HARCANAN HER KURUŞUN HESABINI VERECEĞİZ

Kılıçdaroğlu’nun harcanan her kuruşun hesabını vermekten vazgeçmeyeceklerini dile getirdi. “Vatandaştan para alıyorsan aldığın parayı kuruşu kuruşuna açıklayacaksın. Bizim inancımızda israf haramdır, eğer birilerini zengin etmek için vatandaşın ödediği vergiyi alıp bir çıkar grubuna aktarırsanız orada sorun var demektir. İstanbul’da Yenikapı’da binlerce araç. Bu paralar kime gidiyordu? Bütün bunları yeri geldiğinde açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

ANAYASANIN DEĞİŞMESİ LAZIM, REFERANDUM YAPALIM

Kılıçdaroğlu bir siyasi patinin genel başkanının cumhurbaşkanı olamayacağını belirterek, “Bir cumhurbaşkanı seçildikten sonra parlamentoda namusu ve şerefi üzerine ant içiyor. 600 milletvekilinin gözü önünde bu yemin ediliyor. Ama bugün gördüğümüz tablo başka. Tarafsız bir cumhurbaşkanı yok. Cumhurbaşkanının tarafsız olması lazım. Bunun için gerekiyorsa Anayasa’nın değişmesi lazım. Gelin referandum yapalım.”

“İstanbul Büyükşehirde Türkiye’ye örnek bir düzelme olacak”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder