3 Eylül 2019 Salı

Davutoğlu’ndan karşı hamle hazırlığı: İstifa da gündemde

AKP’nin kesin ihraç talebi ile disipline sevk ettiği Ahmet Davutoğlu ve ekibi, karşı hamle ve bundan sonraki yol haritasnı belirlemek üzere bugün İstanbul’da toplanacak. İhraç öncesi istifa da gündemde.

BOLD – Yapılacak toplantıda Erdoğan’ın bundan sonraki hamleleleri de masaya yatırılacak. Buna göre yeni parti kuruluşuna hız verilip verilmeyeceği ne karar verilecek.

AKP’DE ARTIK AKIL DA GİTTİ

AKP’nin artık çözülmeye başladığını savunan Selçuk Özdağ, yerel seçimlerde önce metropollerin kaybedildiğini anımsatarak, “Ankara gitti, İstanbul gitti, işsizlik, enflasyon aldı başını gitti, hakikatle bağımız gitti, son olarak akıl da gitti. Eskiden AK Parti sorunları çözen partiydi, şimdi sorunların çözdüğü bir AK Parti var” dedi. Konya mitingine katılımın az olmasının AKP’de moralleri bozduğunu söyledi.

DAVUTOĞLU PARTİ KURUMSAL KİMLİĞİNİ HEDEF ALDI

BBC Türkçe’nin haberine göre, daha önce ihraç yerine “kendileri istifa etsin” taktiği izleyen AKP yönetiminin, “ihraç” düğmesine basma gerekçesinin altında, Davutoğlu’nun son açıklamalarıyla “Parti kurumsal kimliğinin sorgulanarak hedef alınmasının” yattığı belirtiliyor.

ERDOĞAN MÜCADELENİN DOZUNU ARTIRACAK

Davutoğlu ve arkadaşları hakkındaki ihraç istemli disiplin sürecinin başlatılmasının, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhaliflerine karşı sadece “sözlü” eleştirilerle yetinmeyip, doğrudan mücadele için elindeki olanakları sonuna kadar kullanacağının da işareti olarak yorumlandığı kaydediliyor..

ŞU ANA KADAR SP İLE BİR TEMAS YOK

Kulislerde konuşulan bir diğer konu da Ahmet Davutoğlu’nun AKP’den ayrılıp, Saadet Partisi’ne geçeceği yolunda. Ancak Davutoğlu’na yakın kaynaklar, Saadet Partisi’nin “Saygı duyulacak bir çizgide mücadelesini sürdürdüğünü” belirtmelerine karşın, Davutoğlu’nun bir görüşmesi ya da talebi olmadığını belirtiyorlar. Yine kulislerde ilerleyen süreçte yeni birliktelik ve ittifakların gündeme gelebileceği de olasılık dahilinde değerlendiriliyor.

Disipline sevk ile Davutoğlu ve ekibinin kongre sürecinde faaliyet göstermesine engel

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder