6 Eylül 2019 Cuma

Yargı reformu bir paketle halledilmeyecek, 5 yıla yayılacak

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, toplumun merakla beklediği yargı reformunun bir paketle halledilemeyeceğini ve 5 yıllık bir sürece yayılacağını söyledi.

BOLD – Son dönemde birçok kesimi mağdur eden hukuksuzluklar ve bu hukuksuzlukların oluşturduğu mağduriyetlerin gidererek artıyor. Toplumda oluşan yasal düzenleme ve af beklentileri için gözler TBMM’nin açılacağı 1 Ekim tarihine çevrildi.

TEK PAKETLE ÇÖZMEK MÜMKÜN DEĞİL

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise tüm sorunların tek paketle çözülemeyeceğini ve yargı reformu sürecinin 5 yıla uzayacağını söyledi. Gül’ün bu açıklamaları bu ayın sonunda şekillenerek Meclise sunulması beklenen yargı paketine ilişkin umutları azalttı.

TUTUKLULUKTA AZAMİ SÜRE ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Gül, yargı reformu paketi kapsamında hak ve özgürlüklerin genişletilmesi için somut adım atacaklarını belirtti. Gül şunları söyledi: “Tutuklamayı infaz gibi gören uygulamalar asla kabul edebileceğimiz bir durum değil. Çünkü tutuklama istisnai bir tedbirdir, asıl olan özgürlüktür. Tutuklamayı soruşturma aşamasında azami süre olmadığı için, infaz-mahkumiyet gibi sonuçları önlemek adına yasal düzenleme çalışıyoruz. Bunun kanunlaşmasını planlıyoruz.”

YENİ İHTİSAS MAHKEMELERİ KURULACAK

Diken’de yer alan habere göre, yeni ihtisas mahkemeleri de kuracaklarını belirten Gül, bazı işlemlerin ise dava konusu olmadan avukatlar aracılığıyla yapılabilmesini sağlayacaklarını söyledi.

KADINA ŞİDDETE YÖNELİK 375 BİN TEDBİR KARARI

Son dönemde kadına yönelik artan şiddet ve cinayetlerle ilgili de değerlendirmede bulunan adalet bakanı, yılbaşından bu yana kadına yönelik şiddete ilişkin verilen tedbir kararı sayısının 375 bin 425 olduğunu söyledi. Bakan Gül şöyle devam etti: “Kadına ve çocuğa yönelik şiddeti büyük bir tepkiyle, şiddetle kınıyoruz, reddediyoruz…Bu tür olaylara sıfır toleransla yaklaşıyoruz. Çok önemli düzenlemeler yapıldı. Bu konuda her konuda koordinasyon da yapılmaktadır. Savcılarımız, mülki amirimiz her türlü başvuruyu değerlendirmekte.”

AKP yargı paketini bu ayın ortasında muhalefete sunacak

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder