6 Eylül 2019 Cuma

AKP’li belediyelerde yeni rota Çin

Çin yönetiminin Uygur Türklerine yönelik zulmü artırırken, AKP’li belediyeler de Çinli belediyelerle kardeş olmayı sürdürüyor. AKP’li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ardından AKP’li Pendik Belediyesi de Çinli bir şehir ile kardeş oldu.

BOLD – Çin’in Uygur Türklerine uyguladığı zulme AKP iktidarı sessiz kalmaya devam ederken AKP’li belediyeler ise Çin şehirleriyle kardeş olmayı sürdürüyor. Son olarak AKP’li Pendik Belediyesi, Çin’in Guangzhau kentiyle kardeş belediye oldu.

PENDİK DE ÇİN’LE KARDEŞ OLDU

Pendik Belediye Başkanı AKP’li Ahmet Cin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Çin’in en önemli şehirlerinden Guangzhau şehrinin 1 milyon 600 bin nüfusa sahip ilçesi Haizhu Belediye Başkanı Li Haizhou ile Türkiye’de ilk kardeş şehir ilişkisini kurmak amacıyla Pendik’e gelen teknoloji, kentsel planlama ve ticaret alanlarında yöneticilerden oluşan heyeti belediyemizde ağırladık” dedi.

KAHRAMANMARAŞ DA KARDEŞ OLMUŞTU

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi de Çin’in Yiwu şehri ile kardeş şehir protokolü imzalamıştı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün, Çin’in Yiwu şehri ile kardeş şehir protokolü imzalaması sonrası şehirdeki Doğu Türkistanlı öğrenciler Ulu Cami önünde toplanarak karara tepki göstermişti.

 

 

AKP’den Kaftancıoğlu’na verilen cezaya ilk yorum: “Bir vatandaşımız da yapsaydı aynısı olacaktı”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder