3 Eylül 2019 Salı

Erdoğan’ın 6 bin kişiye verdiği yemeğin parasını Diyarbakır kayyumu ödedi

24 Haziran seçim propagandası için Diyarbakır’a giden AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 6 bin kişiye verdiği yemeğin 550 bin liralık faturası, kayyum tarafından belediyenin kasasından ödendi.

BOLD – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın görevden alınmasının ardından yerine kayyum olarak atanan Cumali Atilla’nın yaptığı fahiş harcamalar her geçen gün ortaya çıkmaya devam ediyor.

KİŞİ BAŞI 85 LİRADAN 6 BİN KİŞİYE YEMEK

Erdoğan’ın 3 Haziran’da Diyarbakır’a yaptığı ziyarette kanaat önderleriyle TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezi’nde düzenlenen iftarda bir araya geldiği programda, 6 bin kişiye yemek verildiği öğrenildi. DBB tarafından verilen yemeğin faturası ise kişi başı 85 lira olarak hesaplandığı ve KDV dahil 550 bin liraya mal olduğu ortaya çıktı.

O PARAYLA 2 BİN 754 AİLENİN EVİNDE TENCERE KAYNAR

MA’nın haberine göre, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, yapılan harcamaya tepki göstererek, “Bu ne demektir? Siz bu parayla 2 bin 754 aileye yardım edebilirsiniz. Her aile için 200 liralık kuru gıda yardımı yapabilirsiniz. O 2 bin 754 ailenin evinde bir ay boyunca tencere kaynar. Vicdan böyle emreder. El insaf, 550 bin lira” diyerek tepki gösterdi.

Demirtaş’a tahliye kararı çıktı ama kesinleşen cezası nedeniyle cezaevinde kalacak

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder