5 Eylül 2019 Perşembe

Mangalcı okul müdürünün kazandığı davada mahkeme imkansızı istedi

Cağaloğlu Lisesi müdürü ve öğrencileri arasındaki hakaret davasında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Davayı kazanan müdürün açtığı sansür davasında mahkeme teknik olarak imkansız bir karara imza attı.

BOLD – İstanbul’un köklü liselerinden Cağaloğlu Lisesi’nin okul bahçesinde sucuk mangal yapmasıyla ünlenen Müdürü Necati Yener’in veliler ve öğrencilerle kavgası bitmiyor. İddiaya göre, okul dışında öğrencilerine hakaret ederken görüntülenen ve çok tartışılan Yener, öğrencilerin açtığı hakaret davasını, olayın iş yeri dışında cereyan etmesi nedeniyle kazandı. Öğrencilerin banka hesabına el koydurtan müdür konuyu kamuoyuna taşıyan haber sitelerine de dava açtı.

TEKNİK OLARAK İMKANSIZ

Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener, “Öğrencilerin harçlığına haciz koydurdu” haberine yer veren 15 internet sitesinin ilgili linki için “erişim engeli” kararı aldırttı. Mahkeme, habere yer veren FOX TV’nin ana haber bülteninin 41-42 ve 43. dakikalarının da sansürlenmesini istedi.

Teknik olarak imkansız karar, hukuki açıdan tartışmalara neden oldu. Olayı kamuoyuna taşıyan gazeteci Barış Yarkadaş da duruma sosyal medyadan isyan etti.

İsraf meydanda: İmamoğlu sözünü tuttu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder