7 Eylül 2019 Cumartesi

Samuel Eto’o futbola veda ettiğini açıkladı

İspanya, İtalya ve İngiltere’de dev takımlarda forma giyen, Süper Lig’de Antalya ve Konyaspor’da oynayan golcü oyuncu futbol kariyerine tam 25 kupa sığdırdı.

BOLD – Dünya futbolunun öne gelen isimleri arasında gösterilen Kamerunlu ünlü futbolcu Samuel Eto’o profesyonel futbol kariyerini noktaladı. Kamerun basınında yer alan haberlere göre, son olarak Qatar Sports Club forması giyen 38 yaşındaki Eto’o, 23 yıldır sürdürdüğü profesyonel futbolculuk kariyerini resmi olarak sonlandırdığını açıkladı.

BARCELONA’DA EN PARLAK DÖNEMİNİ YAŞADI

Kariyeri boyunca Real Madrid, Barcelona, Inter ve Chelsea, Everton ve Sampdoria gibi dev kulüplerde forma giyen yıldız oyun kariyerine 25 kupa sığdırdı. Afrika futbolunun yetiştirdiği en önemli isimlerden biri olarak gösterilen Eto’o, Türkiye’de de Antalyaspor ve Konyaspor’un formasını giydi. Son olarak Katar’a transfer yaptı ve sonrasında da aktif futbol hayatını tamamladı. Barcelona’da en parlak dönemini yaşayan Kamerunlu oyuncu özellikle ırkçı saldırılar nedeniyle İspanya’dan ayrıldı. O dönemde futbolda ırkçılığa karşı kampanyanında öncüsü oldu.

ÜÇ ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPASI KAZANDI 

Barcelona formasıyla 2006 ve 2009’da UEFA Şampiyonlar Ligi’nde zirveye çıkmayı başaran Kamerunlu futbolcu, bu kupayı 2010 yılında da Inter ile kazanmayı başarmıştı. Kamerunlu yıldızın, Süper Lig kariyerinde 89 maçta attığı 50 gol ve 15 asistin yanı sıra kariyeri boyunca 718 maçta 359 golü ve 116 asisti bulunuyor. Samuel Eto’o, aralarında Şampiyonlar Ligi ve Afrika Uluslar Kupası da olmak üzere toplam 25 kupa kazandı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder