5 Eylül 2019 Perşembe

“Ali Fuat Yılmazer konuşmasın diye kızını tutukladılar”

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Hrant Dink davasında kamu görevlilerine konuşmamaları yönünde baskı yapıldığını belirtti. Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in konuşmaması için kızının tutuklandığını söyledi.

BOLD – Ülkedeki siyasi iklimin Dink davasını etkilediğini ifade eden Paylan, “İlk başta Ergenekoncu diye ortaya konan sanıklar silsilesi oldu. Son dönemde de Fetullahçılar diye ortaya konan sanıklara doğru yönlendirilen ve Dink cinayeti üzerinden o operasyonların meşrulaştırılma çabalarını görüyoruz” dedi.

ÖLDÜR DİYENLER VE YOL VERENLER YARGILANMIYOR

Paylan Dink cinayetinden, kayyum atamalarına, erken seçim tartışmalarından HDP’ye yönelik yürütülen MİT operasyonlarına kadar pek çok konuda Kronos’a konuştu. Paylan, Dink davasındaki sanıklarda mevcut hukuksuzluklara, cinayetlere yol veren anlayışın tezahürünü, öldür diyenlerin yargılanmadığı, hesap vermediği bir süreci maalesef görüyoruz” ifadelerini kullandı.

SUÇ İTTİFAKI DEVAM EDİYOR

Paylan şuları söyledi: “Ali Fuat Yılmazer, Dink davasında konuşacağını söylemişti hemen ardından kızını gözaltına alıp, tutukladılar. Ondan sonra Yılmazer sessizliğe büründü. Eğer ki tek bir kamu görevlisi konuşursa bu dava çorap söküğü gibi gidecek. Suç ittifakı devam ediyor.”

HDP ÖNÜNDEKİ EYLEMLER MİT OPERASYONU

Paylan’a göre, çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen ailelerin HDP önünde oturma eylemi yapması MİT operasyonu. Paylan, “Aileler HDP’nin önüne yönlendiriliyorlar. Orada hemen kameraları hazır, ajanslara servis ediliyor ve gece gündüz gösteriliyor. Mesele şu, herkesin şunu sorgulaması lazım; bu gençler dağa da çıkmış olabilirler ama HDP’nin burada nasıl bir rolü olabilir ki?” dedi.

HDP’NİN KAPATILACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

Paylan şunları dile getirdi: “Kapatacaklarını düşünmüyorum. HDP’lileri hapsetmeye, kriminalize etmeye çalışıyorlar. Aslında her gün belli bir oranda HDP’ye bir darbe indirmeye çalışıyorlar. Her gün il, ilçe yöneticilerimiz, MYK üyelerimiz tutuklanıyor. Örneğin Diyarbakır’da, daha altı ay önce kongre yaptığımız ilçede bir yöneticimiz kalmadı. Hepsini tutukladılar.”

İMAMOĞLU’NUN ZİYARETİ ÖNEMLİYDİ

Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır ziyaretini de değerlendiren Paylan, “Siyaset cesaret meselesidir. İstanbul seçimlerinde korku siyaseti yapılmasına rağmen biz cesaretle bir arada durduk ve kazandık. Bence Ekrem İmamoğlu bunu görmüş. İmamoğlu’nun oraya gelmesi, halkla buluşması, sokaklarda yürümesi, halkla kucaklaşması ve halkın sevgisi çok önemliydi. Çünkü Diyarbakır halkı ona bir adım atana yüz adım atar.

ÜLKEYİ 4 YIL DAHA YÖNETEBİLECEKLERİNİ SANMIYORUM

Paylan erken seçim tartışmalarına da değinerek, “Sadece CHP-HDP değil. Burada Saadet Partisi de var, yeni alternatifler siyaset sahnesine çıkmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki aylar çok şeye gebe. Çünkü siyaset tıkandı. Çok yakın bir gelecekte yeni alternatifler çıkacak ve iktidar ülkeyi yönetemeyecek. Bunu görüyoruz. Bu şartlarda dört yıl daha ülkeyi yönetebileceklerini zannetmiyorum. Biz demokrasi ittifaklarına hazırız” dedi.

AKP’DEN 100 CİVARINDA MİLLETVEKİLİ KOPABİLİR

Paylan AKP içerisinde yaşanan çalkantılar hakkında da konuştu. Paylan, “Şu anda AKP içinde rahatsız birçok milletvekili var. Meclis kulislerinde AKP’de artık durmak istemediğini söyleyen pek çok milletvekili var. MHP’lileşen AKP’den rahatsızlık duyan en az 100 AKP milletvekili sayabilirim. Bunlar yeni bir partiye geçecektir. Ben Meclis kulislerinde bu insanlarla temas ediyorum ve bunu görüyorum. Yeni bir alternatif ortaya çıktığında AKP içinden mutlaka gerek örgütlerinden gerekse milletvekillerinden geçiş olacaktır” ifadelerini kullandı.

“İktidar ve Emniyet, aileleri kışkırtarak meşru mücadelemize gölge düşürme peşinde”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder