5 Eylül 2019 Perşembe

İtalya’da yeni hükumet kuruldu

İtalya’da popülist 5 Yıldız Hareketi ile merkez sol Demokratik Parti arasında koalisyon hükumeti kuruldu. Hükumet, bugün düzenlenecek yemin töreninden sonra göreve başlayacak.

BOLD – İtalya’da hükumet krizi aşıldı ve yeni hükumet kısa sürede kuruldu. Hükumeti kurmakla görevlendirilen Giuseppe Conte, Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’ya 5 Yıldız Hareketi ve Demokratik Parti’den oluşan yeni koalisyon hükumetinin listesini sundu.

Yeni kabinede, bir önceki hükumette de başbakan olarak görev yapan bağımsız Giuseppe Conte yeniden bu görevi üstelenecek. Bakanlar bugün yemin ederek görevine başlayacak.

ERKEN SEÇİM İHTİMALİ ORTADAN KALKTI

İtalya’da eski koalisyon ortağı Lig Partisinin lideri Matteo Salvini’nin ülkeyi erken seçime götürme çabaları koalisyonun dağılmasına neden olmuştu. Erken seçim çağrısı yapan Salvini, Başbakan Conte hakkında güvensizlik önergesi sunmuştu.

Conte, 20 Ağustos’ta 5 Yıldız Hareketi-Lig hükumetinin başbakanlığından istifa etmişti.

Bugüne kadar birlikte çalışmaya kesin olarak kapıları kapayan Beş Yıldız Hareketi ve Demokratik Parti’nin erken seçim ihtimaline karşı güç birliğine gitmesi Salvini’nin planlarını altüst etti.

Göçmen karşıtı politikaları savunan Salvini’nin partisi, Mayıs ayında yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinden, İtalya çapında birinci parti olarak çıkmıştı.

Savunma Bakanı’ndan saldırıya uğrayan Türk kökenli Alman askere destek: “Çeşitlilik gücümüzdür”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder