4 Eylül 2019 Çarşamba

HDP’yi kriminalize etmek isteyen emniyet aileleri yönlendiriyor

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, emniyetin HDP’yi kriminalize etmek için, ‘çocuklarının dağa götürüldüğü’ iddiası ile aileleri parti önlerinde eylem yapmaya yönlendirdiğini açıkladı.

BOLD – Emniyetin yönlendirmesiyle bazı ailelerin parti binalarının önünde yaptığı oturma eylemleri ve binalarına dönük saldırılarına tepki gösteren Ceylan, bunun bir siyasi oyun olduğunu belirtti.

YANDAŞ MEDYA AÇIKLAMAYI İZLEMEDİ

MA’nın haberine göre, yapılacak açıklama öncesi polis yetkililerinin, oturma eylemi yapan ailelerin yanına giderek bir süre konuştuğu görüldü. Öte yandan HDP binası önünde yapılan basın açıklamalarını izlemeyen ana akım medyanın, bugünkü açıklamayı takip etmesi dikkat çekti.

AKP, HDP’DEN 23 HAZİRAN’IN İNTİKAMINI ALIYOR

HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan tarafından yapılan açıklama, milletvekilleri Remziye Tosun, Dersim Dağ ve Musa Farisoğulları’nın katılım ile parti binası önünde gerçekleşti. 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerini ikinci kez kaybeden AKP’nin bunun sorumlusu olarak HDP’yi gördüğünü söyleyen Ceylan, bu süreçten sonra AKP’nin HDP’ye hukuksuz bir şekilde saldırmaya başladığını ifade etti.

EMNİYETİN TUTUMU BİR SUÇTUR

Çocukları kaybolan veya eve gelmeyen ailelerinin partilerine yönlendirildiğini söyleyen Ceylan, “Partimizin önünde oturma eylemleri gerçekleştirmelerini sağlayarak, partimizin Türkiye kamuoyunda itibarını zedelemeye yönelik bir siyasi oyun başlatmıştır. Şu çok iyi biliniyor ki, partimizin il binası 24 saat emniyet güçlerinin kameraları, TOMA’ları ve zırhlı araçları ile gözetim altında tutulmaktadır. Emniyet güçleri bunu bildiği halde eğer müdahale etmemişlerse bu bir suçtur. Ayrıca bu aile yönlendirmelerinin kayyumdan sonrasına denk gelmesi, bunun açıkça bir yönlendirme olduğunu göstermektedir” ifadelerini kullandı.

PARTİYE YÖNLENDİRİLEN AİLENİN ÇOCUĞU EMNİYETTE ÇIKTI

Ceylan, “Önceki günlerde bu suçlama ile partimizin önüne gönderilen ailenin çocuğu emniyette çıktı. Yine başka bir parti binamıza yönlendirilen bir ailemize emniyet tarafından çocuklarının Suriye’ye gönderildiğine dair bilgi verilmiş, ailenin basına verdiği bilgide de emniyetin partimiz binasına yönlendirdiğine dair açıklaması söz konusu olmuştur. Ismarlama kameraların önünde ve emniyet güçlerinin gözleri önünde partimizin camları kırılmış ve kırdırılmış, ancak bu saldırının bir suç olmasına rağmen emniyet güçleri müdahale etmeyip, bu suça ortak olmuşlardır” dedi.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK

Ceylan, yapılanların amacının HDP’yi kriminalize etmek olduğunu belirterek, “Bize bu komplo ve iftiraları kimlerin yaptığını biliyor, bunlarla ilgili hukuki mücadelemizi başlatacağımızı açıklıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kayyuma karşı üç büyükşehirde eylemler sürüyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder