4 Eylül 2019 Çarşamba

Davutoğlu Demokrat Parti’nin kuruluşundaki gibi dörtlü takrir yayınlayacak

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP’den ihracı istenen Ahmet Davutoğlu ve ekibinin tek tek açıklama yapmak yerine Demokrat Parti’nin kuruluşundaki gibi ‘dörtlü takrir’ yayınlamayı düşündüklerini söyledi.

BOLD- Selvi, “MYK toplantısında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı’nın ihracı istendi. İhracı istenenler 4 kişi. Ancak buradaki dörtlü takrir vurgusu önemli. CHP’den ayrılıp DP’yi kuran Celal Bayar ve arkadaşları dörtlü takrir yayınlamışlardı. O çağrışımın yapılmasını istiyorlar” dedi.

KASIM AYINDA PARTİYİ KURACAK

Selvi, Davutoğlu’nun kurmayı planladığı partiye ilişkin de tarih verdi. Selvi, ihracı istenen Davutoğlu’nun Kasım ayında partisinin kuruluşunu açıklayacağını iddia etti. Selvi, “Kasım ayında ise partilerini kurup tabelalarını asmayı planlıyorlar” ifadelerini kullandı.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Peki ihraç kararından sonra Davutoğlu hakkında süreç nasıl işleyecek? Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, parti tüzüğünün 117. maddesine göre Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı’ya ihraç kararını tebliğ edecek. Önemli bir ayrıntı var. Davutoğlu ve arkadaşlarının “tedbirli” olarak ihracı istendiği ve suçlar basın yoluyla işlendiği için 119. maddeye göre işlem yapılacak ve savunmalarını 1 hafta içinde yapmaları istenecek. Bu arada “tedbirli” oldukları için partiyle ilgili hiçbir faaliyete katılamayacaklar.

Davutoğlu’ndan karşı hamle hazırlığı: İstifa da gündemde

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder