6 Eylül 2019 Cuma

AKP, Ahmet Davutoğlu ve ekibine ‘tebligatı’ gönderdi

AKP’de kesin ihraç talebi ile disiplin kuruluna sevk edilen Ahmet Davutoğlu ve ekibine tebligatlar gönderildi. İhracı istenenlerin yazılı veya sözlü savunmalarının ardından kurul toplanarak karar verecek.

BOLD – AKP Merkez Yönetim Kurulu, eski başbakan Ahmet Davutoğlu, eski milletvekilleri Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ile Abdullah Başçı’yı, kesin ihraç talebi ile Merkez Disiplin Kurulu’na sevk etmişti. Kurul Davutoğlu ve ekibine sözlü veya yazılı savunmalarının alınması için gerekli tebligatları gönderdi.

DÜN AKŞAM SAATLERİNDE POSTAYA VERİLDİ

AKP Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, söz konusu tebligatı akşam saatlerinde postaya verdiklerini söyledi. Tebligatta, ihracı istenen kişilerin disipline sevk edilme gerekçeleri yer aldı. AKP’nin iç tüzüğünde yer alan ve disipline götürme gerekçeleri maddeler halinde anlatıldı.

GEREKÇE PARTİYİ RENCİDE EDEN AÇIKLAMALAR

Tebligatta AKP’nin iç tüzüğüne dayanarak ‘partinin genel ilkelerine aykırı davranan, kamuoyunda partiyi rencide eden açıklamalarda bulunulması’ gerekçeleri gösterildi. Özellikle Ahmet Davutoğlu’nun son günlerde AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik yaptığı eleştirilerin de yer aldığı öğrenildi. Aynı şekilde eski milletvekillerinin de son dönemde AKP’ye yönelik eleştirileri tebligatta yer aldı.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Tebligat adı geçen kişilere ulaştıktan sonra verilen süre içerisinde sözlü ya da yazılı savunmaları beklenecek. Daha sonra disiplin kurulu yeniden toplanarak söz konusu kişilerin ihraç edilip edilmeyeceğine karar verecek. AKP tarihinde kesin ihraç talebiyle disiplin kurulana sevk ettiği üyelerin tamamı ihraç edildi.

SÜRECİN HIZLI BİR ŞEKİLDE İŞLEMESİ İSTENİYOR

Ankara kulislerine göre AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ihraç sürecinin hızlı bir şekilde tamamlanmasını istiyor. Söylemlerini giderek sertleştiren Erdoğan’ın halen parti üyesi isimlere yönelik eleştiri yerine partinin dışında kalmış isimleri hedef almak istediği belirtiliyor. Öte yandan Davutoğlu ve ekibinin ihracının ardından daha çok endişe duyduğu Ali Babacan oluşumuna yoğunlaşma niyetinde olduğu dile getiriliyor.

Davutoğlu ve ekibi ihraca kadar bekleyecek

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder