4 Eylül 2019 Çarşamba

Giderek güç kaybeden Erdoğan, Çiller’den meded umar hale geldi

Yerel seçim hezimetinin ardından giderek güç kaybeden AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni kurulacak partilerin yapacağı tahribatı onarmak için Tansu Çiller’i devreye soktu.

BOLD- Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kurması beklenen partilerin AKP’nin oy oranını önemli oranda düşürmesi beklenirken, Erdoğan yüzde 50+1 barajını aşabilmek için yeni ittifaklar arıyor.

KÜÇÜK ORTAK ÜZERİNDEN İYİ PARTİYE SALVO

Önce küçük ortağı Devlet Bahçeli üzerinden İyi partiye atak yapan Tayyip Erdoğan, şimdi de eski başbakan Tansu Çiller’i yanına alarak merkez sağın oylarının AKP’den kopuşunu engellemeye çalışacak. Erdoğan’ın Cumhur İttifakı’nı genişletmek için arayış içerisinde olduğu belirtiliyor.

TANSU ÇİLLER İLE BİR ARAYA GELDİ

AKP, eski bakan Ali Babacan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti kurma çalışmaları kapsamında partiye muhalefet eden isimlerin ihraçlarıyla tartışmaların göbeğinde yer alırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Cumhur İttifakı’nı genişletmek” amacıyla eski Başbakan Tansu Çiller ile bir araya geldiği belirtiliyor.

ÇİLLER’DE SICAK BAKIYOR

Cumhuriyet’te yer alan haberine göre Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonundan yaklaşık bir ay önce de Çiller ile görüştüğü ve Çiller’le, “merkez sağ seçmenin Cumhur İttifakı bileşeni içinde yer alması gerektiği konusunda görüşlerini paylaştığı” ifade ediliyor. Çiller’in de Erdoğan’ın bu yaklaşımına “sıcak baktığı” değerlendiriliyor.

HEDEF 2023 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Kulislerde, İyi Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerinden sonra rotasını 2023’e çevirdiği ve “merkez sağ hamlesi yapmak istediği” anımsatılırken, Erdoğan’ın “Millet İttifakı’nın bu hamlesine karşı Çiller kartını açabileceği” konuşuluyor. Erdoğan’ın bu hamlesinin altında ise “2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğuna” dikkat çekiliyor.

Davutoğlu’ndan karşı hamle hazırlığı: İstifa da gündemde

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder