4 Ekim 2019 Cuma

Alman İçişleri Bakanı’ndan mülteci açıklaması: “Türkiye, Avrupa için önemli hizmetlerde bulundu”

Almanya Bakan Seehofer, Avrupa Komisyonunun Yunan Üyesi Avramopoulas ile Ankara’da Süleyman Soylu’yu ziyaret etti. Türkiye’nin Avrupa için önemli hizmetlerde bulunduğunu belirtti. “Desteğe her zaman hazırız” dedi.

BOLD – Yunanistan’a geçen sığınmacı sayısının son aylarda artması nedeniyle Almanya Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer ve Avrupa Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulas Ankara’ya geldi. İkili, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü.

Alman Bakan Seehofer, görüşme öncesinde yaptığı açıklamada Türkiye’ye yaptıkları bu ziyaretin hedefinin ‘Türkiye ile AB arasındaki mülteci mutabakatının güçlendirilmesi’ olduğunu söyledi. Seehofer, mülteci mutabakatını güçlendirerek, “Biz Türkiye’ye her konuda her zaman destek olmaya hazırız” ifadesine de vurgu yaptı. Seehofer, bu konudaki sorunların tek bir ülke tarafından çözülemeyeceğini anlattı.

TÜRK HÜKUMETİNE VE MİLLETİNE TEŞEKKÜR

Önümüzdeki yıllarda da göç konusunun gündemde kalacağına işaret eden Seehofer, Türkiye’ye göç konusundaki tutumundan dolayı teşekkür etti. “Türkiye olarak bütün Avrupa için önemli hizmetlerde bulundunuz. Bunun için Türk hükumetine ve Türk milletine teşekkür etmek isterim. Sizlerin dayanışması olmadan göç bizim bölgemizde bu şekilde halledilemezdi” dedi. Almanya İçişleri Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda da aynı ifadelerle Türkiye’ye teşekkür edildi.

AB Komisyonunun Göçten Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos da, Türkiye’nin çalışmalarının ‘çok iyi’ olduğunu belirtti. Türkiye’ye teşekkür ederek, iş birliği taahhüdünü devam ettirdiklerinin altını çizdi.

KHK’lılardan Ankara buluşmasına videolu davet

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder