3 Ekim 2019 Perşembe

Çiğ süte ikinci kez zam yapıldı

Mayıs ayında 1.7 liradan 2 TL’ye çıkarılan çiğ sütün litresi yapılan yeni zamla 2.3 liraya yükseltildi. Çiğ süte yapılan bu zammın ardından süt ürünlerine de yüzde 15 civarında zam yapılması bekleniyor.

BOLD – Ulusal Süt Konseyi, süte fiyatına zam yapıldığını duyurdu. Soğutulmuş çiğ sütün litre fiyatı yapılan yüzde 15 zamla birlikte 2 liradan 2.3 liraya çıkarıldı.

İKİNCİ KEZ ZAMLANDI

Mayıs ayında zamlanan çiğ süte yeniden zam geldi. Mayıs ayında 1.7 liradan 2 liraya çıkarılan çiğ süt fiyatını Ulusal Süt Konseyi (USK) 15 Kasım 2019 – 31 Aralık 2020 dönemi için 2,3 lira olarak açıkladı. Buna göre üreticinin sattığı soğutulmuş çiğ süt tavsiye fiyatı 2 liradan 2.3 liraya çıktı. Üreticinin sattığı süte zam gelmesi marketlerde yaklaşık 5 TL’ye satılan kutu sütün fiyatını da etkilemesi bekleniyor.

BAKAN DA ZAM AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli geçen günlerde süte ekstra zam yapma konusunda kararlı olunduğunu söylemişti. Pakdemirli, “Eğer yapabilirsek sütte bir ekstra zam yapma konusunda kararlılığımız var. Süt Konseyine tavsiye kararı olarak yapabiliyorsak süt zammı, yapamıyorsak da desteklerin kış döneminde artışı gündeme gelecek” demişti.

Nadira, yabancı öğrenci sınavına hazırlanmak için dershaneye gidecekti!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder